Genel

Büyük usta kuklacı yazar Metin Ateş yine kalabalıkları coşturdu

Büyük usta kuklacı yazar Metin Ateş yine kalabalıkları coşturdu Çeşitli Kültür Merkezlerinde sahnelediği geniş kapsamlı etkinliklerle, 50. Sanat yılına adım atmak üzere olduğu bu keyifli dönem geçiriyor. Büyük usta kuklacı yazar Metin Ateş yine kalabalıkları coşturdu detaylar haberimizde…

ustamızın gösterisi…

Büyük usta kuklacı yazar Metin Ateş yine kalabalıkları coşturdu

Ustamız 50. Sanat yılının içinde…

Büyük Usta Türkiye’nin yaşayan son efsanesi İbiş ve Kukla Sanatının Kocaeli’nden yaşayan son efsanesi Kuklacı / Yazar Metin Ateş yaz döneminde sahne aldığı etkinliklerle yine tüm kalabalık izleyicileri yıktı geçti. Gerek Sünnet ve Düğün Etkinlikleri ile Alışveriş merkezleri başta geliyor tabi ki. Çeşitli Kültür Merkezlerinde sahnelediği geniş kapsamlı etkinliklerle, 50. Sanat yılına adım atmak üzere olduğu bu keyifli dönem geçiriyor. Yediden yetmişe minik yumurcakları ve bugünün küçükleri yarının büyükleri olan yavrularımızı; gerek Türkiye’de gerekse, tüm dünya genelinde eğiterek eğlendirmenin ve yapmış olduğu sanatının her daim kuşaklara aktarılması ve güzel bir miras kalması için çalışmalarına hız kesmiyor.

Ustanın sahnesini izleyen miniklerimiz

Art arda gösteriler…

Değerli Yazarımız Mustafa Gökselin kendisi ile ilgili yaptığı haberde birkaç gün önce bir AVM gösterisi sonunda kendisine yönelttiğimiz Sevgili hocam, Sıkıntı, Sorun var mı? İzleyiciler yine memnun değil mi? sorusuna ustanın verdiği cevap Umutlu ama birazda sitemkar bir cevap oldu. Sebebini sorduğumuzda ise şu cevabı verdi:

Sevgili Akarhaber ailesi kanalıyla buradan tüm organizatörler bir yana Değerli Devlet büyüklerimize, İl Kültür Müdürlerimize, Belediye Başkanlarımıza buradan sesleniyorum. Gösterilerimizde tüm izleyiciler beğenmek bir yana dursun daha da yok mu? diyerek devamını istiyorlar. Bir sürü yetişmiş çıraklarımız eski elemanlarımız mahiyetinde bir dizi arkadaşlar bizim aldığımız ücretlerin kat kat üzerinde kaşelerle etkinliklerinize çağırılarak boş tribünlere yeri gelip sahne alırken. Ben 50. Sanat yılına hazırlanan bir neslin, bu sanatın ve jenerasyonun yaşayan son efsanesi olarak. Yeri geliyor okullarda full dolulukta etkinlikler sahneleyip, koskoca yaylalarda 10 binlerin dolduğu stadyumlarda eğitici öğretici bir dizi oyunlarla tüm kötü alışkanlığın zararlarını anlatan eğitim oyunları ve yer yer geleneksel ortaoyunu gösterileri ve temaşa sanatının birçok niteliklerini izlettik. İbiş ve kukla sanatını son temsilci olarak icra ederken bazı kaygılar taşıyorum. Benden sonra tıpkı bir tüluhat sanatı, Bir Meddah sanatı gibi yok olup unutulmaya ve kaybolmaya yüz tutmasından ve gelecek kuşaklara bu mirası aktaramamaktan duyduğum üzüntü kaçınılmaz oldu.

Ustanın sahnesini izleyen miniklerimiz çok mutlu

Ben buradan bürokrasiyi temsil eden değerli devlet büyüklerimizden haklı olarak folklörümüz olan bu milli kültürümüzü temsil eden; bu sanat dallarını icra eden bir büyük ustaya bu dallarda gereken değeri vermelerini ve bu sanat dallarını yaşatarak kuşaklara aktarmada gereken nezaketi göstermelerini; Yüce Türk Milletinin bir ferdi olarak arz eder ve bu mirasın devam etmesi adına bunu bir borç bilirim efendim saygılarımla diyerek noktaladı.

Bizde akarhaber ailesi olarak büyük ustaya sanatsal başarılarla dolu nice uzun ömürler dileyerek buradan da kendisine vereceğimiz desteğin her daim süreceğini kamuoyuna bildiririz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica