Genel

Büyükakın: 19 Mayıs ruhuyla ve bağımsızlık aşkıyla yaşımız hep 19

Büyükakın: 19 Mayıs ruhuyla ve bağımsızlık aşkıyla yaşımız hep 19 … Büyükakın; “Bu sınavlardan da başarıyla çıkacağınıza inanıyorum. Tüm bunları başarabilmeniz için Atatürk’ün dediği gibi; ‘Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’” dedi. detaylar haberimizde…

Büyükakın: 19 Mayıs ruhuyla ve bağımsızlık aşkıyla yaşımız hep 19

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk’ün o günlerde vatanı düşman işgalinden kurtarmak için en büyük güvencesi Türk gençliğiydi. Her 19 Mayıs’ta o günlere gidiyor, gençleşiyor, bağımsızlık aşkıyla yaşımız hep 19 diye tüm dünyaya sesleniyoruz” dedi.

Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti; “Bir asır önce Cumhuriyet’i emanet alan Türk gençliği bu emanete gerektiğinde canını vererek sahip çıktı. Biz de kökü mazide gözü atide bir gençlik idealimiz doğrultusunda gençlerimizle bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında yüksek motivasyonla çalışmaya devam ediyoruz.

Genç dostum;

Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettiğinde sadece 19 yaşındaydı. Muhammed Ali, Dünya Boks Şampiyonu olduğunda 22 yaşındaydı. Cep herkülümüz Naim Süleymanoğlu, daha 16 yaşındayken vücut ağırlığının üç katını kaldırarak tarihe geçti.

Mark Zuckerberg ilk sosyal medya ağını geliştirdiğinde ve dünyanın en zenginleri listesine girdiğinde daha üniversite öğrencisiydi. Milletvekili seçilme yaşının 25’ten 18’e düşürülmesiyle gençlerimize TBMM’nin de kapıları açılmış oldu. Örnekleri çoğaltmak mümkün…

Ülkemizin gönül coğrafyasının büyüklüğü ve köklü tarihi, hepinize büyük bir misyon yüklüyor. Karar alma süreçlerinden sosyal politikalara, eğitimden istihdama kadar her alanda aktif rol almanız Kocaeli’mizi yönetirken bize vereceğiniz en büyük destek olacak. Geleceğin bilim insanları, sanatçı ve sporcuları sizlerin arasından yetişecek. Her alanda alacağınız profesyonel eğitimlerle uluslararası arenada şehrimizi ve ülkemizi temsil edeceksiniz. Girişimcilik ruhuna sahip gençler, geleceğin dünyasını şekillendirecek.

Genç kardeşim;

Covid-19 salgını günlerinde de en büyük destekçimiz ve yardımcımız yine siz gençlerimiz oldu. Biz de devletimizin ‘evde kal’ çağrısına uyan gençlerimiz için spor, kültür, kişisel gelişim, eğitim ve eğlence alanlarında zengin içerikli sosyal medya çalışmaları yaptık. Gençlik kamplarımızı evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarımızın barınma ihtiyacına tahsis ederken, ilk etapta 250 gönüllü gencimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım kolilerini ulaştırdık. Yine gençlerimizin geliştirdiği Akıllı Rota Yazılımı, yardım kolilerini en hızlı ve en doğru şekilde dağıtmamıza yardımcı oldu.

Bir yandan sağlık kuruluşlarımız için 3D tasarım siper maske üretirken, ‘Evde Bilim, Evde Etkinlik, Evde Kodluyorum, Online Deneme Sınavları, İnteraktif Sınıf, Online Yazarlık Atölyesi, E-Sanat Atölyesi, Bilgi Yarışmaları, Evde Spor, Okudukça Güzelleşecek Dünya’ gibi çalışmalarla online olarak gençlerimizin eğlenirken öğrenmelerine yardımcı olduk. Ayrıca rehberlik birimimiz tarafından hazırlanan, ‘Ev Hali Rehberlik Bülteni, Kendini Keşfet Takvimi’ gibi etkinliklerle evlerinden çıkamayan öğrenci ve velilerimize kaygı kontrolü ve aile içi iletişim konularında psikolojik destek sağladık. Sosyal mecralarımızda ‘Şehir ve Gençlik’ konulu bir canlı yayında ben de siz gençlerle buluşarak, şehrimize yönelik görüş ve önerilerinizi alma fırsatı buldum.

Milletçe salgın günlerinde çok önemli bir sınavdan geçiyoruz. Evde kalma kısıtlamasına ve sosyal mesafe kuralına harfiyen uyan siz gençlerimiz bu sınavda hem başarılı oldunuz, hem de bizlere örnek oldunuz. Şimdi önünüzde LGS, YKS ve en önemlisi uzun bir hayat sınavı var. Bu sınavlardan da başarıyla çıkacağınıza inanıyorum. Tüm bunları başarabilmeniz için Atatürk’ün dediği gibi; ‘Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.’

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin geleceği gençlerdir. Günümüzün ve geleceğin güçlü Türkiye’sinde gençlerimiz; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini yerine getirecek güce ve bilgiye sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bize bu aziz toprakları vatan kılan bütün ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Yeni çağın liderleri olarak gördüğümüz gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını tebrik ediyorum…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica