Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Büyükakın: “Bayramlar birbirimizle kucaklaşma, Allah’a yakınlaşma hediyesidir”

Büyükakın: “Bayramlar birbirimizle kucaklaşma, Allah’a yakınlaşma hediyesidir”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, bayramların, barış ve kardeşlik duygularının perçinlenmesinde Yaradan’a bir nevi yakınlaşma noktasında büyük önemi olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in mısralarında “Âfâk bütün hande, cihan başka cihandır; Bayram ne kadar hoş, ne şetâretli zamandır! Bayramda güler çehre-i mâ’sûm-i sabâvet, Ümmîd çocuk sûret-i sâfında ıyandır” dediği gibi;

Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.

Dini bir ibadet olarak kurban ise Allah sevgisinden daha yüce olarak insanın gönlüne başka bir şey koymamasını ve onlardan vazgeçmesini vurgular. Bu anlamda kestiğimiz kurbanlar, bizim Yaradan’a olan sevgimizin ve vazgeçtiğimiz dünyalıkların sembolüdür.

Kurban Bayramı, Müslümanların hem kendi aralarında hem de toplumun bütün fertleri arasında kaynaşmasına da birer vesiledir. Bu bayramda fakirler gözetilir, ihtiyaçları giderilir, kurban etleri bölüşülür.

Ülkemizde ve dünyada son zamanlarda yaşanılan zor günler ve huzurumuzu bozmak isteyenlere karşı Kurban Bayramı’nın ülkemiz başta olmak üzere İslâm dünyasının birlik, beraberlik ve istikrarına katkı sağlamasını Yüce Allah’tan diliyorum.

Bu duygular içinde mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbî duygularımla tebrik ediyor, milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu güzel bayramın gerek İslâm Dünyası’na ve gerekse de tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica