Bilim-Teknoloji

Büyükşehir Konservatuarı’nda yeni eğitim dönemi başlıyor

28 Eylül Pazartesi itibariyle Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda yüz yüze eğitimler verilmeye başlıyor

Büyükşehir Konservatuarı’nda yeni eğitim dönemi başlıyor … “Birebir eğitimler 30 dakika yapılırken; solfej ve nazariyat gibi toplu eğitimler konferans salonu ve büyük sınıflarda sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek yapılacak…” detaylar haberimizde…

Büyükşehir Konservatuarı’nda yeni eğitim dönemi başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda yeni eğitim dönemi başlıyor. Covid-19 pandemisi sebebiyle bu yıl yetenek sınavıyla yeni öğrenci almayan konservatuvarda dersler uzaktan eğitimle online veriliyordu. 28 Eylül Pazartesi itibariyle yüz yüze eğitimlerin verilmeye başlanacağı Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda, sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyularak yeni eğitim dönemi başlıyor. Hijyen, mesafe, maske kurallarına uyularak verilecek derslerin sonunda sınıflar havalandırılacak. Birebir eğitimler 30 dakika yapılırken; solfej ve nazariyat gibi toplu eğitimler konferans salonu ve büyük sınıflarda sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek yapılacak. Sınıflardaki öğrenci sayısı ve ders saatlerinin azaltılması da uygulanacak tedbirlerden.

7 BÖLÜM 28 BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR

Bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle yeni öğrenci almayan, eski öğrencilerle eğitime devam eden Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda 7 bölüm 28 branşta eğitim verilecek. 28 Eylül Pazartesi itibariyle 2020-2021 eğitim döneminin başlayacağı Büyükşehir Konservatuarı’nda öğrenciler, pandemi sebebiyle uzaktan eğitimle devam ettikleri eğitimlerine yüz yüze eğitimle devam edecek. Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Din Musikisi, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar ve Bale bölümlerinde verilen eğitimler öncesinde 1.5 metre sosyal mesafe kuralını hatırlatan uyarılar sınıflara asıldı. Sınıflar dezenfekte edildi. Konservatuvar öğrencileri sosyal mesafe kurallarına uygun olarak maskeli bir şekilde eğitim alacaklar.

PANDEMİ TEDBİRLERİ ALINDI

Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yer alan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Seka Kültür Alanında yer alan Geleneksel Sanatlar Eğitim Merkezi, Anıtparkta yer alan Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi ve SDKM’de yer alan bale sınıfında dezenfekte işlemleri yapıldı. Ders öncesi ve sonrasında sınıflar havalandırılacak. Eğitim merkezlerinin girişleri ile belirli alanlarına el hijyeni için dezenfektanlar konuldu. Pandemi tedbirleri kapsamında koro çalışmalarına birinci dönem ara verilecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica