Siyaset

Büyükşehirden son sırada hizmet alan bir ilçe konumundayız

Büyükşehirden son sırada hizmet alan bir ilçe konumundayız Törk; “Darıca daha iyi bir yönetimi hak ediyor. Siyasi düşüncelerinizle sırf benim partim kazansın düşünce içerisinde olmayalım. Çünkü Darıca’nın iyi bir hizmete ihtiyacı var. Darıca çok uzun yıllar kaybetti” dedi. detaylar haberimizde…

Büyükşehirden son sırada hizmet alan bir ilçe konumundayız

CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, vatandaşlardan gelen talepleri karşılıksız bırakmayarak hafta sonunu Darıcalı vatandaşlar ile geçirdi.

Seçim çalışmalarına ‘Darıca’da sıkmadık el kalmayacak’ ilkesi ile devam eden CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, Darıcalılar’ın yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Gerek sosyal medyadan gerekse de arayarak ulaşan vatandaşlarla buluşan Törk, ziyaret ettiği yerlerde alkışlarla karşılanıyor. Hafta sonunda da gelen taleplere karşılık veren Törk, seçim mesaisine erken saatlerde başlayarak Osmangazi Mahallesi İkizler Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaş Törk’ü bağrına basıyor…

“Son sırada hizmet alıyoruz”

Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Törk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ben Darıca’da doğdum, çocukluğum Darıca’da geçti. Darıca daha iyi bir yönetimi hak ediyor. Siyasi düşüncelerinizle sırf benim partim kazansın düşünce içerisinde olmayalım. Çünkü Darıca’nın iyi bir hizmete ihtiyacı var. Darıca çok uzun yıllar kaybetti. Kocaeli’nin üçüncü büyük ilçesine olmamıza ve 200 bin nüfusumuz olmasına rağmen Darıca’nın hizmet alamadığını görüyoruz. Büyükşehirden son sırada hizmet alan bir ilçeyle karşı karşıyayız.

“Sorunlarımız büyük”

Sorunlarımız çok büyük. 200 bin nüfuslu Darıca’nın her yıl 10 bin kişi nüfusu artıyor. 10 yıl sonra bu kentin nüfusu 300 bin olacak. Geleceğimizi teslim edeceğimiz belediye başkanları eğer 10 yıl, 20 yıl ileriyi düşünmezse; içinde bulunduğumuz trafik, sağlık ocağı, altyapı, pazar, otopark, hayvan pazarı, bağlantı yolları, gençlerin sosyalleşeceği alan sorunlarının daha büyükleri ile karşı karşıya kalırız. Gençlerimizin spor yapacağı alanlar, kadınlarımızın bir araya gelebileceği ortamlar, çocuklarımızın gideceği kreşler 12 yıl önce ilçe olmuş Darıca’da hala mevcut değil.

Törk’e ilgi büyük…

“Mahalle meclisleri oluşturacağız”

Yerel yöneticilik bu kentteki tüm dertlerle beraber dertlenince olur. Ben bu kentin dertleriyle dertleneceğime, hiçbir şekilde siyaseten bu kenti bir zümrenin yönetmesine izin vermeyeceğim. Bu kentte yaşayan herkese hizmet ayrımı yapmayacağıma her daim söz veriyorum. Göreve geldikten sonra her mahallede ‘mahalle meclisleri’ oluşturarak sorunları birebir dinleyip çözüm üreteceğiz. Bu işin artık bir siyasi düşüncesi kalmamış. Sadece ben ve yol arkadaşlarım değil, Darıca’da yaşayan herkes değişimin gerçekleşeceğine inanıyor.

“Darıca’ya üniversite kazandıracağım”

Bu kente, gençlerimize üniversite kazandıracak bir vizyona sahip belediye başkanı olacağım. Darıca’ya bir büyük kütüphane yapacağım ki bölgenin en iddialı kütüphanesi olacak. Özellikle eğitim ve spor alanında gençlerimize yapacağımız yatırımların bize geri döneceğine gönülden inanıyorum. Çünkü ben eğitimin değerini, gençlerin kıymetini bilen bir kardeşinizim. Büyüklerimize saygı duyacağız, her zaman hürmet edeceğiz. Gençlerimizi ve kadınlarımızı da bu kentin hayatına katacağız.

“Değişime oy verin”

Hayatım burada geçti. Bundan sonra da burada yaşayacağım. Bu yetkiyi bana verdiğinizde, Allah’tan korkarak, harama el sürmeden, sizlerin bir kuruşunu dahi israf etmeden ve kul hakkı yemeden sizlere 5 yıl boyunca hizmet etmek istiyorum. Darıca için partiye değil değişime oy verin.Osmangazi Mahallesi İkizler Kıraathanesi toplantısı ardından ev ziyaretleri ve Darıca Kars İl ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin kaz gecesine katılım sağlayan Törk, vatandaşlarla bir araya gelmeye, vatandaşların sorun ve taleplerini dinlemeye devam etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica