Siyaset

Çağlayan ve Aslan için tutuklama kararı

Çağlayan ve Aslan için tutuklama kararı ABD’de tutuklu yargılanan Rıza Zarrab davasına; dün yayınlanan ek iddianameyle ‘sanık’ olarak eklenen; eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında tutuklama kararı verildi. Çağlayan ve Aslan için tutuklama kararı detaylar haberimizde…

Çağlayan ve Aslan için tutuklama kararı

ABD’de, New York Güney Bölge Federal Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin büyük jüri tarafından kabul edilmesinin ardından, Sulh Hakimi Parker; iddianamenin altına tarih ve paraf atarak, “gözaltı kararı talimatı verildi” notunu düştü.

Bunun anlamı şu; Zafer Çağlayan ya da Süleyman Aslan ABD sınırlarına girdikleri takdirde; Amerikan güvenlik makamları tarafından derhal gözaltına alınacaklar.

New York Güney Bölge Federal Mahkemesi’nde Sulh Hakimi olarak Kathrine Parker görev yapıyor.

ABD, Interpol’e de bildirir mi?

Söz konusu gözaltı kararının ABD güvenlik makamları tarafından Interpol’e de bildirilmesi durumunda, ilgili şahısların ABD ile suçluların iadesi anlaşması olan ülkelerde yakalanmaları halinde de, gözaltına alınmaları mümkün olabilir.

Tutuklama kararı jüri tarafından onaylandı

Sanık sayısının ikisi tutuklu olmak üzere 9 kişiye çıktığı davada; jüri tarafından Zafer Çağlayan ile birlikte Süleyman Aslan hakkında da tutuklama kararı verildiği bildirildi.

Öte yandan davanın hakimi Yargıç Richard Berman, davaya Çağlayan’ın da dahil edilmesiyle ‘dosyanın seyrinin değiştiğini’; söz konusu iddianame ile bir devlet kuruluşu olan Halk Bankası’nın ‘kurum olarak öne çıktığını’ ifade etmişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica