İGF

Can dostları Bilecik’te rehabilite ediliyor

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde faaliyet gösteren Dost Derneğine Türkiye’nin her ilinden yaralı hayvan gelirken, tedavi süreçleri barınakta gerçekleştiriliyor. İstanbul’dan Bilecik’e Anadolu ya yakınlığı nedeni ile taşınan Dost Derneği Osmaneli ilçesinde yaralı sokak hayvanlarının merhemi olmaya devam ediyor.

BURSA (BGAZETE)

Türkiye’nin her ilinden yaralı hayvanların geldiği barınakta yaralı hayvanlar tedavi edildikten sonra vatandaşlar tarafından sahipleniliyor. Osmaneli ilçesinde yaklaşık 7 dönüm arazi üzerine kurulu olan Dost Derneği barınağındaki kiminin bacağı olmayan, kiminin gözleri olamayan yaralı hayvanlar hayata sevgi ile bakıyor umuda yürüyor.

Pazaryeri ilçesinden iki tane sakatlanmış yavru köpeği Dost Derneği Hayvan Barınağı’na getiren Ahmet Kırmızı, dernek yöneticisi Adem Gündüz’e Hayvanlara verdiği değerleri için teşekkür etti. Barınakta tedavi süreci devam eden hayvanlar hakkında bilgiler veren Gündüz, kimi hayvanın silahla yaralandığını kimi hayvanların araçlar tarafından çarpılarak yaralandığını, kimilerinin de araç arakasında sürüklendiğini ve kimi hayvanların tecavüze uğradığını dile getirdi.

Dost Derneği kurucusu Adem Gündüz ise, Osmaneli ilçesinde yaklaşık bir yıldan beri faaliyet gösterdiklerini ve hayvan barınağına desteklerinden dolayı Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal’a Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak’a Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’e teşekkür etti.

Türkiye’nin her ilinden hayvan barınağımıza yaralı hayvan gelmektedir diyen Adem Gündüz, “Geçen yıl İstanbul’dan Bilecik’e taşındık. Bilecik Osmaneli ilçesindeyiz şu an. Bilecik’e taşınmamızın sebebi Anadolu’dan daha çok ihbar gelmesiydi. Bilecik Anadolu’nun ortası olduğu için her yaralı hayvanlar ağır vakalı hayvanların tedavilerini bir an önce yetişebilmek için buraya taşındık. Burada büyük bir tesis kuruyoruz. İçinde ameliyathanesi, tedavi odası, röntgen odası ve tahlil odası olan. Şu an inşaatı devam ediyor bir kısmının inşaatını bitirdik sadece odaların inşaatı kaldı. Değerli hayvan sever arkadaşlardan da desteklerinizi bekliyoruz. Burada bir sürü hayvanımız var. 3 bacaklı tek gözü kör olan, insan şiddetine kalmış, tecavüz edilmiş bu tür hayvanlarımız var bunların bakımları beslenmesi korunması ve tedavileri için desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica