Siyaset

Canlı yayında Kılıçdaroğlu önemli açıklamalar yaptı

Canlı yayında Kılıçdaroğlu önemli açıklamalar yaptı Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan ve Irak’taki referanduma da değinen Kılıçdaroğlu, “Biz Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Canlı yayında Kılıçdaroğlu önemli açıklamalar yaptı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Canlı yayında Kılıçdaroğlu önemli açıklamalar yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir özel televizyonda konuk olduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor. Irak’taki referanduma da değinen Kılıçdaroğlu, “Biz Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzaniyi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu tezkere konusunda ise şunları söyledi: İçeriğini bilmeden yorum yapamam eski tezkereye destek vermiştik.

Canlı yayında Kılıçdaroğlu önemli açıklamalar yaptı

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

“Tezkerenin önemi kalkmış değil. İçeriğini bilmeden yorum yapamam eski tezkereye destek vermiştik. Önümüzdeki sürece bakacağız. MGK kararları yansıyabilir.”

“Biz Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzani’yi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz.”

“Hükümetin politikasını kim biliyor? Rakka’ya gireceğiz, Münbiç’e gireceğiz dedi ne oldu? Bu iktidarın dış politikası yoktur. Söylemek kolay değil. Türkiye Ortadoğu’nun şamar oğlanı oldu. Bugün bu tablo yaşanıyorsa sorumlusu hükümettir. CHP olsa Suriye ile Irak ile ilişkilerimiz çok iyiydi.”

“O bölgeyi kan gölüne kim çevirdi? Birilerinin talimatı ile iş yaptılar. Esad ile tatil yapıyorlardı. Vizeler kalkmıştı. O dönemde Güneydoğu’ya gidince bütün oteller doluydu. Hiçbir sorunumuz yoktu. Türkiye’yi daha demokratik görüyorlardı.”

Canlı yayında Kılıçdaroğlu önemli açıklamalar yaptı

“Bunların devletten haberi yok”

“Dengeleri iyi okuyarak politika geliştirmek lazımdır. Rusya’nın Suriye’deki rolünü bilmeleri gerekirdi. Şimdi yakında Esad’a yalvaracaklar… Şunu ettik şunu yaptık artık barışalım diyecekler. Sayın Davutoğlu çantaya paraları doldurup Libya’ya gitmişti. Ama petrolü Fransızlar almıştı. Dengeyi okumamak budur. Bunların devletten haberi yok. Böyle bir diplomasi olabilir mi?”

“Fatura bu ülkenin omuzlarına yıkıldı”

“Üç ayrı terör örgütünü bu milletin başına bela eden bu hükümettir. FETÖ, IŞİD kimin zamanında bu hale geldi. El Nusra’ya IŞİD’e kim destek verdi? Bunların Gaziantep’te tedavi edildiklerini bilmiyor muyuz? Bütün fatura bu ülkenin omuzlarına yıkıldı.”

“AB Türkiye’ye çifte standart uyguluyor”

“Her gelen yabancı heyete söyledim. AB Türkiye’ye çifte standart uyguluyor. Diğer üye ülkelere uyguladığı standartları uygulamıyor, bunlar ikiyüzlü… Bunu yüzlerine söyledim. Bunlara rağmen çok açık net Davutoğlu ve Yıldırım’a çağrı yaptım. Hangi kuralların uygulanması gerekiyorsa gelin uygulayalım. Gel beraber yapalım. Söz veriyorum. AB’de hangi standartlar varsa ülkemize getirelim.”

“Terör örgütü mensuplarının orada tutulmasından rahatsızım”

“Biz iç politikayı dış politika malzemesine dönüştürdük. O ülkeler aleyhine konuşunca prim yapıyor. Beni üzen nokta bu… O ülkelerdeki insanımız üzülüyor. Burada izlenen, orada izlenen politika faturayı oradaki Türklere kesiliyor. Terör örgütleri mensuplarının orada tutulmasından rahatsızım.”

“Kimse sizinle fotoğraf çekilmek istemiyor”

“Bu ülkenin kurucusu zorunlu olmadıkça savaş cinayettir diyor. Biz neredeyse her söylemimizde savaş ilan ediyoruz. Kimse sizinle fotoğraf vermek istemiyor. Bürokratlar bir araya gelinmesi için uğraşıyor. Kimse yan yana fotoğraf çektirmek istemiyor.”

“Bütün cihatçılar Türkiye üzerinden Suriye’ye gittiler”

“Amerika’nın tavrını doğru bulmuyoruz. Siz terör örgütünü silahlandırırsanız bölgeyi felakete sürüklersiniz. Yıllardır söyleniyor. Hiç düşünmediler mi? Bizi buraya soktular. Çünkü irademiz yoktu. Bütün cihatçılar Türkiye üzerinden Suriye’ye gittiler. TIR’larla silahları ben mi gönderdim? Geldiğimiz noktada kaybeden biziz. ”

“Siyasete ahlakı getireceğiz”

“Dört yıl içinde Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok. Irak ile Suriye ile ABD ile Avrupa ile ilişkilerimizi iyileştirebiliriz. Her şey şeffaf olacak. Siyasete ahlakı getireceğiz. Kanunu çıkaracağız. ”

“DPT yeniden kurulmalı”

“Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) yeniden kurulması lazım. Biz Güney Kore’den önce araba üreten ülkeyiz. Bugün Güney Kore’nin dünya çapında 2-3 tane markası var, bizim yok.”

“CHP iktidarında bu tablo 180 derece değişir”

4 yıllık bir CHP iktidarında bu tablo 180 derece değişir ve olağanüstü bir sıçrama yaşarız. Çünkü biz devletin nasıl yönetileceğini biliyoruz. Buyurun belediyelerimize bakın. Bütün AKP’li belediyelerle bizim belediyeleri kıyaslarım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notuna bakın Türkiye’nin kredi notundan daha iyi. Aydın’a gidin Muğla’ya gidin Tekirdağ’a gidin göreceksiniz bunları.

“Kendi partinize militan kazandırmak istiyorsunuz”

Koskoca hükümet 15 yıldır bu ülkenin yurt sorununu çözemedi. Ben yurt sorununu 1 yılda çözerim. Vakıflara para aktarıyorsunuz, kendi partinize militan kazandırmak istiyorsunuz.

– FETÖ ile bu kadar anılmanızın sebebi ne?

Tek nedeni var. Biz haksızlıklara karşı duruyoruz bundan rahatsız oluyorlar. Bizim bütün hayatımız FETÖ ile mücadeleyle geçti.

Bank Asya’nın önünde geçeni içeri atıyorsunuz, oradan kredi çekip villa alana dokunmuyorsunuz.

“Sözcü’nün FETÖ ile ne alakası var”

Sözcü gazetesinin, Cumhuriyet gazetesinin FETÖ’yle ne ilgisi var. Bu gazetelerin yayın politikası FETÖ karşıtıydı. Damatları FETÖ’cü, damatlar dışarıda. Parası varsa dışarıda, parası yoksa gariban içeride.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kozmik odasını bir terör örgütüne teslim eden hükümete vatan haini denir”

“Enis Berberoğlu’nun FETÖ’cü olma ihtimali var mı sizce? Buna akıl tutulması denir. İntikam almak istiyor çünkü karşı koyan sadece biziz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kozmik odasını bir terör örgütüne teslim eden hükümete vatan haini denir.”

“Dokunulmazlıklara karşıyız”

“Milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak için Meclis çoğunluğu yeterli. Kürsü dokunulmazlıkları hariç, tüm dokunulmazlıklara karşıyız.”

“Bir hakim hiç kimsenin karşısında önünü iliklemez”

Danıştay Başkanı Danıştay’ın başkanı değil ki, o siyasi bir partinin Danıştay’daki temsilcisi. Bir hakim önünü iliklemez. Siyasi konuşma yapıyor, hem cübbeyi çıkarmayacaksın hem bizim Adalet Yürüyüşü’ne laf edeceksin. Hakim kimsenin önünde ayağa kalkmaz. Kalkıyorsa ona hakim denmez. Herkesin haksızlık karşınında başvurduğu kişidir hakim.”

“Atatürk’ün izinden değil, önünden koşmamız lazım”

“Atatürk bu ülkedeki herkesin ortak değeridir. Mesele şudur aslında… Çocuklarımıza çağdaş bir eğitim verecek miyiz, vermeyecek miyiz? Hedef uygarlıksa Atatürk’ün izinden değil önünden koşmamız lazım.”

“Daha Erdoğan’ın diplomasını göremedik”

“Sayın Erdoğan’ın birikimi nedir, daha diplomasını göremedik. İnsan diplomayı gizler mi? Diploma yok ortada.”

“Erken seçime hazırız”

“Erken seçime hazırız. Zaten çalışıyoruz. Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok, biz hepsini çözeceğimizi iddia ediyoruz.”

“2019’da Bu Ülkeye Huzuru, Barışı ve Demokrasiyi Getireceğiz”

“Kuralımız, Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmasıdır. Cumhurbaşkanı şu anda 80 milyonu değil, kendi partisini temsil ediyor. Cumhurbaşkanı adayı belirlerken 2. turda herkesin oy vereceği adayı bulmamız lazım. 2019’da bu ülkeye huzuru, barışı, demokrasiyi getireceğiz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica