Genel

Çeker: “Çağrılara Kayıtsız Kalanlara Uyarı”

İş bırakma eylemi hakkında Aile Sağlığı Merkezlerini (ASM) ziyaret eden Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, sağlık çalışanlarının sorunları görmezden gelinemez diyerek çalışanlar ile birlikte 17-18 Şubat’daki iş bırakma eylemi ile yetkilileri bir kez daha uyaracağız dedi. detaylar haberimizde…

17-18 ŞUBAT’TA İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Türkiye Kamu-Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görev yapan Aile Hekimleri, Aile Sağlığı çalışanları ve diğer sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Mali ve özlük haklarındaki kayıpların telafisi için Kamu İşverenini uyarmak adına, 17-18 Şubat’ta yapılacak iş bırakma eylemini desteklediklerini söyledi.

GEREĞİ YAPILMALIDIR

Çeker, Kamu işvereni sağlık çalışanlarının çağrılarına kayıtsız kalmamalı, en kısa süre içerisinde gereği yapılmalıdır. Aralık 2021 tarihinde gündeme getirilen üniversitelerde görev yapan doktorları, Aile hekimlerini SGK ve Adli Tıp’ta görev yapan hekimleri bile kapsamayan, ücret artışının zaruret olduğu tüm sağlık çalışanlarını içine almayan ve ek ödemeden mahsuplaşma nedeniyle de katkı olarak ta önemli bir anlam taşımayan düzenlemenin eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini belirtmiştik” dedi.

ÇAĞRILARA KAYITSIZ KALINMAMALI

Çeker, “Aradan uzunca bir süre geçmesine rağmen kamu işvereninin konu hakkında TBMM’de somut adımlar atmadığını görmekteyiz. Sürecin uzaması sağlık çalışanlarında belirsizliğe ve karamsarlığa neden olmaktadır. Pandeminin kahramanlarının beklediği bu düzenlemenin hayata geçmesi için hızlı adımlar atılmalıdır. Çağrılara kayıtsız kalınmamalı, en kısa sürede de bir takvim açıklanarak tereddütler ortadan kaldırılmalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak bu belirsizlik nedeniyle endişelerini ve tepkilerini dile getiren; düşük ücretler, aşırı iş yükü, şiddet vb. kronik sorunlara çözüm isteyen her çağrı bizim için değerlidir” dedi.

DESTEK OLMAKTAN ASLA ÇEKİNMEYİZ

Başkan Çeker son olarak, “Aile hekimlerimizin Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne bağlı olarak dile getirdiği endişelere katılıyor ve onlarında hukuki süreç başta olmak üzere her anlamda yanlarında olduğumuzu kararlılıkla ifade ediyoruz. Sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması, seslerinin yetkililere duyurulması, kararlı olduklarının göstergesi olarak 17-18 Şubat da yapılacak iş bırakma eylemine ve hak arama mücadelesine her platformda tüm gücümüzle destek olmaktan asla çekinmeyiz. Bu konuda sivil toplum örgütleri ile işbirliğine her zaman açık bir tutum sergilemekteyiz. Ortak karar alma ve birlikte hareket etmenin önemli olduğunu, çalışanlar için gecemizi gündüzümüze katarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğimizi kararlılıkla bir kez daha vurguluyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica