Sağlık

Çeker: ‘Mobbing ve Tehdit Suçtur Gereği Yapılmalıdır’

Çeker: ‘Mobbing ve Tehdit Suçtur Gereği Yapılmalıdır’ … Çeker; “Usulsüz işlem Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü tarafından sürekli tekrarlanır olmakla birlikte kendisinde alışkanlık olmuştur” dedi. detaylar haberimizde…

Çeker: ‘Mobbing ve Tehdit Suçtur Gereği Yapılmalıdır’

Servis sorumlusu ve Sağlık Bakım hizmetleri Müdürü tarafından hemşire’ye mobbing uygulanması, tehdit edilmesi ile ilgili Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker Şubede basın açıklaması yaptı.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Çalışma hayatında çalışanların en önemli sorunlarından biri amir pozisyonundaki kamu görevlilerinin mahiyetlerinde görev yapan çalışanlara uygulamış oldukları mobbingtir. Görev yapmış olduğu yeri değiştirme tehdididir.

İdarecilerin yaptığı mobbing nedeniyle çalışanların psikolojik baskı, sonucu yaşadıkları, travmaların çok üzücü sonuçlara neden olduğu görülmüştür.

“hemşireye mobbing uygulanmakta…”

Mobbingin son örneği İzmit Seka Devlet Hastanesinde liyakat ve ehliyetten nasiplenmemiş, Devlet işleyişinden haberi olmayan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve servis sorumlusu tarafından sebepsiz bir şekilde kurumda görev yapan hemşireye mobbing uygulanmakta görev yapmış olduğu servis değiştirilmekle tehdit edilmekte, çalışma hayatı kendisine zehir edilmek istenmektedir.

Olayın geçtiği serviste servis çalışanlarından oluşan Whatsapp grubu bulunmaktadır. Servis Sorumlusu hemşire grupta yapmış olduğu paylaşımda hemşirenin görev yaptığı servisin değiştirildiği bilgisini paylaşıldığı gibi mesai arkadaşları arasında küçük düşürülmüştür.

Servis sorumlusunun yapmış olduğu usulsüzlüğe, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü de ortak olmuştur. Müdürün yetkisi olmadığı halde kurum amirinin haberi olmadan amirin yetkisini kullanarak hemşirenin mevcut görev yaptığı servisi değiştirerek çalışma hayatı ile ilgili tasarruflarda bulunmuştur.

Ayriyeten hemşire ye telefon açarak seninle ilgili “Bizimde elimizde evraklar var diyerek “ hemşireyi tehdit etmiştir.

Buna mobbing ve tehdit diyoruz. Çünkü bu iş sistematik bir hale dönüşmüştür. Hemşireye yapılan usulsüz işlem ilk değildir. Usulsüz işlem Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü tarafından sürekli tekrarlanır olmakla birlikte kendisinde alışkanlık olmuştur.

Buradan tekrar açıkça söylüyoruz. Mobbing ve tehdit suçtur bunu yapanlar mutlaka hukuk önünde hesabını verecekler. Hiç kimse kanunla kendisine verilmeyen yetkileri kullanarak veya bir çalışanla ilgili sosyal medya gruplarında yazılar yazarak gözdağı veremez.

Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Kamu idarecilerinin ve kamu çalışanlarının Kanun ve Yönetmelikler ile görevleri belirlenmiştir. Yöneticilerde mevzuata tabidir. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir.
Hemşire kendisine yapılan usulsüz uygulamalar hakkında hastane idaresine iki kez başvurmasına rağmen, kendisine cevap verilmemiştir.

Hemşire kendisine yapılan usulsüz uygulamalar ile ilgili sendikaya dilekçe ile başvurarak hukuki yardım talep etmiştir. Üyemizin hak ve hukukunun korunması ve usulsüz uygulama yapanlar hakkında inceleme başlatılması için sendika olarak idareye baş vurumuzu yaptık.

Hiçbir çalışana baskı uygulanmasına müsaade etmeyiz, rıza göstermeyiz.

Sendika üyemize yapılan mobbing ve tehdidin peşini bırakmak, gibi bir niyetimiz yoktur. Türk Sağlık Sen olarak konunun takipçisi olacağız. İlgililerin ve kamu oyunun bilgisine sunar teşekkür eder, Saygılar sunuyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica