Sağlık

Çeker: Vaat Değil İcraat Bekliyoruz

Çeker: Vaat Değil İcraat Bekliyoruz

Hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret eden ziyaret eden Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker sağlık çalışanları kamu iş verinden vaat değil icraat beklediğini söyledi

SORUNLARA YERİNDE TESPİT

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Ozan Yüzüak, Temsilci Cemal Dinç
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Ozan Yüzüak, Temsilci Cemal Dinç

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, Gebze Fatih Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi ve Kocaeli Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını Şube Başkan Yardımcısı Umut Birol, Serkan Gökduman, Ozan Yüzüak, Serap Koçhisar ile birlikte ziyaret etti. Çalışanların çalışma hayatında yaşamış oldukları sorunlar yerinde tespit eden Çeker yapılan tespitler hakkında açıklama yaptı.

KIRGIN VE KÜSKÜN

Şube Başkanı Çeker yapmış olduğu açıklamada, “Sağlık çalışanları görevini en iyi şekilde yaptığı halde Kamu işvereni ise sağlık çalışanlarının çalışma hayatında yaşamış oldukları sorunlarını göremezden gelmekte bolca vaat vermektedir. Sağlık çalışanları kamu iş verenin den vaat değil icraat beklediklerini ifade etmektedirler. Türk Sağlık Sen olarak çalışanlar adına kamu iş verenine sesleniyoruz. Sağlık çalışanları kamu işverenine kırkın ve küskün” dedi.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Ozan Yüzüak, Gebze İlçe Temsilcisi Kadriye Levent, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Baş Temsilci Abdurrahman Pınar, Temsilci Hülya Altay

SORUNLARINI ÇÖZÜN

Çeker; “Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözün. Çalışanların temel talepleri olan Ek zam, enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi, gerçekleşen enflasyon üstü üç puan refah payı hayata geçmezse çalışanlarının maaşlarının reel olarak artması mümkün değil. Pandemi kahramanlarının sorunlarının çözülmesi için yapılacak düzenlemelerin vakit kaybetmeden hakkaniyet ölçüsü ile kapsamalı bir şekilde çalışma hayatına uyarlanmalıdır” dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİ BİR EKİP İŞİDİR

Açıklamalarını sürdüren Çeker; “Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Hekiminden hemşiresine, ebesinden, sağlık memuruna, sağlık teknikerine, teknisyenine, genel idari hizmetler sınıfında görev yapan memuru ile bütün sağlık çalışanları bu ülkenin değeridir. Hepsinin meselesi de bizim meselemizdir. Ekip de bir kişi eksik olduğunda Sağlık hizmeti verilmesi mümkün değildir. Bu ekibin ayarlarıyla oynamak isteyenlere müsaade etmeyiz. Hiç kimse de etmemelidir” dedi.

Gölçük Necati Çelik Devlet Hastanesi
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Serkan Kökduman, Gölcük İlçe Temsilcisi Münire Akıncı, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Baş Temsilcisi Medine Beşiracı Yiğit

VERİLEN SÖZLERİN TUTMASINI BEKLEMEKTEDİR

Şube Başkanı Çeker; “Kamu İşvereni 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen törende sağlık çalışanları adına bir paket hazırlığı içerisinde olduklarını belirterek çalışanlara müjde vermiştir. Çalışanlar Kamu İş verenin vermiş olduğu vaatlerin yasal düzenleme yaparak çalışma hayatına uyarlamasını ve verilen sözlerin tutmasını beklemektedir. Çalışanlar adına verilen vaatlerin yerine getirilmesinin takipçisi olacağız. Her platformda konuyu dile getireceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica