Genel

Cem Şakoğlu: “Bugüne kadar bize sorduğunuz yüzle soruyoruz”

Cem Şakoğlu: “Bugüne kadar bize sorduğunuz yüzle soruyoruz”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in basın danışmanı Cem Şakoğlu yazılı bir basın açıklaması yayınladı

Bu kin ve yok sayma, yokmuş gibi davranmaya çalışmak niye?

Üzülerek söylüyorum ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kentin 12 belediyesinin muhalif olduğu bir Merkez İlçe belediyesiyiz biz. Bu kin ve yok sayma, yokmuş gibi davranma nedendir bir türlü anlayabilmiş değiliz. Biz hiç kimsenin düşmanı değiliz ve İzmit Belediye Başkanını oturduğu koltuğa başka bir ülkenin vatandaşları oturtmadı. Bu şehrin insanlarının oyları ile seçildi. İzmit Belediye Başkanı iktidar partisinden seçilmedi diye şehrin kurumları ve o kurumların idarecileri tavırlarını siyahla beyaz kadar net şekilde ortaya koymaları çok üzücü. Üstüne üstlük ekonomik girdileri, basın gücü, iktidarın belediyeleri olmanın yaklaşık 20 yıldır kullandıkları nimetlerine rağmen 16 yıl sonra başka bir partiden seçilmiş üstelik kadın bir belediye başkanına bugün ki tavırlarla bakış açısını hiç doğru bulmuyoruz.

Bize sorduğunuz yüzle soruyoruz

İlk önce Cedit projesi ile başlayalım. Cedit projesi Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in projesi değildir. Sanıyorum bunu yalnızca biz bilmiyoruz. Dönemin İzmit Belediye Başkanı Sayın Dr. Nevzat Doğan beyefendi ve ekibinin projesidir. Av. Fatma Kaplan Hürriyet bu projenin yapılamaz olduğunu söylediğinde projenin üzerine biz yaparız diye atlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesidir. Ki kendilerine buradan soruyorum; Sayın Hürriyet seçildiği ilk gün itibariyle İzmit Belediyesi muhalif meclis üyeleri hep bir ağızdan aylarca ‘Cedit projesi ne zaman bitecek?’ diye hem mecliste hem gazetelerde boy göstermediler mi? Şimdi İzmit Belediyesinin Cedit projesini Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devrinin üzerinden 2.5 seneye yakın bir zaman geçmiş, İzmit Belediyesi yetkilileri ve yöneticileri bugüne kadar tek bir kelime ile ‘Cedit ne oldu?’ dememiş, bırakın bitirmeyi ‘Cedit’e ne zaman başlayacaksınız?’ bile denmemiş bir proje için İzmit Belediyesine laf ediyorlar öyle mi? İki sene önce temel atma sözünü Av. Fatma Kaplan Hürriyet verdi de bizim mi haberimiz yok? ‘İhale niye ertelendi diye hangi yüzle soruyorlar’ demişler. Fethiye Caddesinde İzmit Belediyesi olarak verdiğimiz tarih dolmamasına rağmen bitmedi diye baskılayarak sürekli yaygara yaptırdığınız siyasi taraftarlarınız yüzüyle soruyoruz. Cedit’te yaptığınız gibi Fethiye Caddesinde de ‘Yapamıyorsanız bırakın biz yapalım’ ya da ‘Böyle giderse Fethiye Caddesine müdahale edeceğiz’ diyen bakış açısına ayna tutarak soruyoruz. Halkı ve esnafı düşünerek müdahale etmekte samimi olsaydınız şayet İSU ve SEDAŞ çalışmalarında müdahil olurdunuz ya da gece çalışmak için izin talebimizde müdahil olurdunuz. Ya da keşke müdahil olmasaydınız mı demeliydik. Yürüyüş yolunu yaparken, her taraf toz, toprak, çamur yığınıyken birçok insanın o haliyle burayı İzmit Belediyesinin yaptığını sanıp isyan ettiği ‘Bu yol Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor’ tabelalarını bitime kadar koymadığınız yüzle soruyoruz.

Artık biz de susmayacağız

Biz bu kentte yaşayan insanlarız. Bu kent için olumlu yönde bir çivi bile çakan herkese teşekkür etmesini biliriz. Ayrımcılık yapmayız ne insan ne parti ne din ne mezhep ayırmayız. Ancak şunu bilmenizi isteriz ki İzmit Belediyesini, Belediye Başkanımızı ve takım arkadaşlarını düşman bir memleketin vatandaşları gibi görmek ve göstermek istemenizden artık ciddi anlamda sıkıldık. Sizin siyasi kavganızın içerisinde yer almayacağız ama şunu bilmenizi isteriz ki artık biz de susmayacağız.’

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica