Genel

Cengiz Sarıbay Bülent Ecevit için anma mesajı yayınladı

Cengiz Sarıbay Bülent Ecevit Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Başbakanı Bülent Ecevit’in vefatının 12. Yılı sebebi ile CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir anma mesajı yayınladı. Cengiz Sarıbay Bülent Ecevit detaylar haberimizde…

Cengiz Sarıbay Bülent Ecevit …

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Başbakanı Bülent Ecevit’in vefatının 12. Yılı sebebi ile CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir anma mesajı yayınladı. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanlığı teklifini üniversite mezunu olmadığı için reddetmiştir”

“Örnek bir gazeteci, şair, yazar ve siyasetçi olmanın yanı sıra sevgisini kazandığı halkın kendisine yüklediği bir çok ünvanı omuzlayan Bülent Ecevit 5 kez Başbakanlık görevini yürüten bir isimdir. Koalisyon partilerinin kendisine getirdiği Cumhurbaşkanlığı teklifini üniversite mezunu olmadığı için reddetmiştir. Hatta teklifi getirenlerin cumhurbaşkanlığı seçilebilme hükmünde yer alan üniversite mezuniyeti şartını değiştirme isteğini de geri çevirmiştir.

“Sevgili kardeşlerim, biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil; Kıbrıs’ın topraklarına, Ege’nin deniz yataklarına yazmışız”

Kent, köy ayırt etmeden gittiği her yer de halk ile yakın bağlar kurarak vatandaşın içinden biri, halkın Karaoğlan’ı olmuştur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Kıbrıs Fatihi diye anılmış, Kıbrıs’ın Yunanistan’a katılmasını önlemek için harekat emri veren isim olmuştur. Fikirleri, kararları, cesareti, halka dokunuşu, naif kişiliği bugün hala konuşulan ve örnek alınan Karaoğlan’ın Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi mitingindeki, ‘Sevgili kardeşlerim, biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil; Kıbrıs’ın topraklarına, Ege’nin deniz yataklarına yazmışız. Biz milliyetçiliği Batı Anadolu’nun haşhaş tarlasına yazmışız’ seslenişiyle, hepimize yol göstermeye devam etmektedir. Halkın Karaoğlan’ı eski genel başkanımız Bülent Ecevit’i vefatının 12. Yılında saygı ve minnetle anıyorum”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica