Siyaset

Cengiz Sarıbay CHP il başkanlığı görevini bırakıyor

Cengiz Sarıbay CHP il başkanlığı görevini bırakıyor Erimekte olan çıkar ittifakının aniden almış olduğu baskın seçim kararı sonrası siyasette yaşananlar, bazı siyasilerin bazı kararlar almasını gerektiriyor. CHP’den 15 Milletvekilinin İyi Partiye geçmesi sonucu TBMM’nde İyi Parti meclis gurubunu kurdu. Cengiz Sarıbay CHP il başkanlığı görevini bırakıyor detaylar yorum/haberimizde…

Cengiz Sarıbay CHP il başkanlığı görevini bırakıyor

Yorgun iktidarın ve sürekli oyları eriyen minik ortağının aniden almış oldukları baskın seçim kararı siyaseti hareketlendirdi.

Yorgun ve bitmişlerin kurmuş oldukları çıkar ittifakından sonra, referandumun blok ortakları ülkenin çıkarını göz önüne alarak harekete geçti.

Çıkar ittifakının aldığı baskın seçimin kurgusu tamamen İyi Partiyi seçime sokmamak üzerineydi. Ülkenin kurucu partisi CHP çok büyük özveriyle İyi Partinin seçime katılması yönünde taşın altına elini koymayı bildi ve 15 Milletvekilini İyi Parti saflarına kattı. İyi Parti TBMM’nde gurubunu kurdu ve seçime artık doğrudan katılabiliyor.

Şimdi gözler hem ittifak, hem ortak cumhurbaşkanı adayına, hem de illerin Milletvekili adaylarının kimler olacağı konularına çevrildi.

CHP il başkanı Avukat Cengiz Sarıbay şu sıralar kendi yakın çevresi, yönetim kurulu arkadaşları ve ilimizde önde gelen siyasilerle geleceği paylaşıyor.

“Seçimi kazanmak önemli”

“Aday olmak önemli değil, seçimi kazanmak önemli” diyerek yola çıkan Sarıbay seçilebilmek için seçimi kazandıracak olan yol taşlarını döşemeye başladı. Yaptığı çalışmaların seçim kazanmaya yönelik olması parti içinde takdir topluyor.

Kocaeli İlinde CHP’nin 3 milletvekili bulunmaktadır. Kocaeli’nin milletvekili sayısı 11 iken bu seçimlerde 13’e yükseldi. Dolayısıyla alınan oylar dağıtıldığında CHP’nin vekil sayısı 4 gözükmektedir.

CHP Kocaeli vekillerinden Fatma Kaplan Hürriyet’in İyi Partiye geçmesiyle birlikte CHP’nin mevcut milletvekili sayısı 2’ye düşmüş oldu.

Bu güne kadar İl Başkanlarını Milletvekili yapamayan CHP ilk kez bir il başkanını milletvekili yapmak istiyor. Bunu başaracak olan kişinin Cengiz Sarıbay olacağı söyleniyor.

Cengiz Sarıbay yapmış olduğu çalışmalar neticesinde adaylık açıklamasını yapacak.

Aday olabilmek için yürütmekte olduğu CHP İl Başkanlığı görevini 30 hazirandan önce Yönetim Kurulu arkadaşlarından birine devredecek.

Şimdiden CHP’nin başarılı İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a akar haber ailesi olarak başarılar diliyoruz. Önemli olan HAK EDİYOR olmaktır…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica