Siyaset

Cengiz Sarıbay örgütüyle helalleşerek vedalaştı

Cengiz Sarıbay örgütüyle helalleşerek vedalaştıSarıbay; “4,5 yıldır yürüttüğüm il başkanlığı görevimde vatandaşlarımızın ve sizlerin sesi olmaya çalıştım. Her platformda partimin ve siz değerli partililerimin hakkını korumaya, halkımızın sorunlarını dillendirip çare üretmeye çalıştım” dedi. detaylar haberimizde…

Cengiz Sarıbay örgütüyle helalleşerek vedalaştı

Yaklaşık 4,5 yıldır CHP Kocaeli İl Başkanlığı görevini yürüten Cengiz Sarıbay dün akşam yapılan olağan il yönetim kurulu toplantısında helallik isteyerek tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

“TÜM KADROLARIMA GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Teşekkür konuşması yapan Sarıbay; “03 Ekim 2015’de Genel Merkezimizin takdiriyle CHP Kocaeli İl Başkanlığına atandık. Daha sonra tek adaylı yapılan kongre ile seçilmiş başkan olma onurunu yaşadık bir kez daha. 2018’de iki adayın yarıştığı kongrede yeniden başkanlık görevini üstlendik. Bu süreçte 1 Kasım’da Genel Seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi, referandum ve son olarak da 2019’da Yerel Seçimleri hep birlikte göğüsledik. 2015’ten bugüne kadar benimle birlikte emek veren tüm yönetim kuruluma, kadın ve gençlik kollarıma, disiplin kuruluma, milletvekillerime, belediye başkanıma, meclis kadrolarıma ve tüm örgütüme sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“BENİM İÇİN ONURLU VAZİFEYDİ”

Görev süresi boyunca CHP‘nin hakkını koruduğunu ve sesi olduğunu belirten Sarıbay; “4,5 yıldır yürüttüğüm il başkanlığı görevimde vatandaşlarımızın ve sizlerin sesi olmaya çalıştım. Her platformda partimin ve siz değerli partililerimin hakkını korumaya, halkımızın sorunlarını dillendirip çare üretmeye çalıştım. Yine bu görevim sırasında yanlış ve hatalı bulduğum ne varsa dile getirdim ve düzeltilmesi için mücadele ettim. İl Başkanlığı görevi, benim ve ailem için onurlu, büyük bir vazifeydi. Sizlerle beraber partim için mücadele etmek keyifti benim için” dedi.

“BU ÖNEMLİ BİR EMANET”

“Biz oldukça güzel, anlamlı ve onurlu bir görevin neferleri olarak, bayrağımızı daha da yukarılara taşımak adına var gücümüzle çalıştık” diyen Başkan Sarıbay; “Bugün böylesi güzel bir il binasını Genel Merkezin, sizlerin ve hepimizin gayreti ile partimize kazandırdık. Bu önemli bir emanet. Partimizin kurumsal kimliğini CHP Kocaeli olarak 4,5 yıldır özenle sürdürdük.

“ÇOBAN ATEŞİNİ YAKTIK”

Genel ve Yerel seçimlerde örgüt olarak bir aile bilinciyle hareket ettik. Genel Seçimlerde istediğimiz başarıya ulaşamadık belki ama Yerel Seçimler de İzmit Belediyesini Fatma Kaplan Hürriyet ile alarak ilk çoban ateşini yakmış olduk. Bu önemli bir başlangıç. Bundan sonra da bu ateşin kıvılcımlarının bile aydınlık meşaleleri ile tüm Kocaeli’yi saracağına olan inancım tam.

“ADALET İÇİN YİNE YÜRÜRÜM”

Türkiye’de yapılmış en onurlu eylemlerden biri olarak tarihe geçen Adalet Yürüyüşünde kol kola, omuz omuza Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yürüdüğümüz gün üzerimizde ki sorumluluğun ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha hissettik. Yürüdüğümüz her yol, attığımız her adım özgürlük, eşitlik ve hak içindi. O yolda dün nasıl azimle ve kararlılıkla yürüdüysek, bugün aynı şekilde yine yürürüz. Adaleti Türkiye’ye, el ele vererek getirmek için birlikte attığınız her adım için de teşekkür ederim kıymetli arkadaşlarım. Adalet istemek bize sağlanan bir lütuf değil, her vatandaşın doğuştan sahip olduğu anayasal hakkıdır. Adalet gelene dek susmayacağız!” dedi.

“HER VEDA BİR BAŞLANGIÇTIR ASLINDA”

Başkan Sarıbay; “Yaşamım boyunca hep pişman olmayacağım şeyleri yapmaya çalıştım ve de yaptım. Bizler yeni başlangıçlara yer açabilmek, yeni yolculuklara çıkabilmek, yeni yerler yeni yolcular tanıyabilmek, sadece kendimize değil, başkalarına da gençlere de bu imkanı verebilmek için veda zamanının hüzünle ve aynı zamanda da sevinçle yaşayabilme cesaretini gösterebilmeliyiz. Bu benim için bir veda zamanı, her veda bir başlangıçtır aslında. Bırakıp gittiğiniz her neyse, ona adanmış tüm parçalarınızın onunla kalır” ifadelerini kullandı.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”

CHP için mücadele etmeye devam edeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Sarıbay; “Yaşamım boyunca yalnızca önce insan kavramına, emek yüceliğine inandım. Mücadelem önce insan için oldu. Bundan sonra ki süreçte de bu duygularla davranacağım. Abi olarak katkılarıma devam edeceğim. İnanıyorum ve biliyorum çok yetenekli değerlerimiz var. Allah herkese umduğunu ve düşündüğünü nasip etsin diyorum. Sizlerle geçen süreçte ben çok mutluydum. Biraz duygusal olarak yaklaşım içindeyim. Kırdığım üzdüğüm arkadaşlardan özür diliyorum ama inanıyorum hepinizle ayrı ayrı çok güzel dostluklarımız oldu. Bundan sonrada devam edecek. Hakkınızı helal edin, benden yana helal olsun. Hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum” diyerek tüm yönetimi ile vedalaştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica