Mustafa Göksel

Çetin Dağdelen/Azrail sanat camiamızda mesaiye devam ediyor

Çetin Dağdelen/Azrail sanat camiamızda mesaiye devam ediyor … ‘Ölümünü Kendin Seç’ isimli filmin senaryosunu da yazan usta sanatçı; Türk sinemasında 50 nin üzerinde filmin de yapımcılığını yapmıştır. yorum/haber

Çetin Dağdelen/Azrail sanat camiamızda mesaiye devam ediyor

Nam-ı diğer, (Deve Çetin)…

Çetin Dağdelen 1 Mart 1944 tarihinde İstanbul’da Dünyaya geldi. ‘Ölümünü Kendin Seç’ isimli filmin senaryosunu da yazan usta sanatçı; Türk sinemasında 50 nin üzerinde filmin de yapımcılığını yapmıştır. Talihsiz Bilo, Demir Pençe, Aç Kurtlar gibi 70 civarı filmde de Yılmaz Güney, Nebahat Çehre, İlyas Salman, Tamer Yiğit, Tanju Korel, Hayati Hamzaoğlu, Kazım Kartal, İrfan Atasoy gibi isimlerle kamera karşısına geçti.

“En çalışkan set emekçisi”

Sinemamızın nadir kötü karakterlerinden biri olarak jeneriklere kazındı. Oyunculuk, Senaryo Yazarlığı ve Yapımcılıkla birlikte birçok sinema filminde de prodüksiyon amirliği de yapan büyük usta sanatçı Türk sinemasının aslında en çalışkan set emekçilerinden biri olarak tarihe geçti. 12 Eylül 2019 günü vefat ederek aramızdan ayrıldı

Kaybettiğimiz üç ustaya…

Bizde camiamıza verdiğimiz vefa ile kaybettiğimiz bu 3 ustamıza değerli çınara Yüce Mevlam’dan Rahmet diliyoruz. Bir sonraki köşe yazımda önemli bir konuda sizlerle olacağım. Hepinize güzel miraslar alacağınız bilinçli okumalar diliyorum esen kalın!

Son dönemde Türk Tiyatrosuna temelde Usta Metin ve Oyun yazarlarımızı, büyük kalemlerimizi kaybetmemizden sonra bu konu büyük önem taşıyor. İlerleyen zamanlarda Türk tiyatromuzun ve sinemamızın en usta kalemlerini derleyeceğim.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica