Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Çevre örgütleri komisyon toplantısından zorla çıkarıldı

Meclise sunulan ‘Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ alt komisyonda görüşülmeye başlandı.

Çevre örgütleri komisyon toplantısından zorla çıkarıldı … Maden şirketlerine önemli kolaylıklar getiren, çevre örgütleri tarafından doğaya ve insan sağlığına büyük zararlar vereceği gerekçeleriyle eleştirilen kanun teklifinin alt komisyonda görüşülmesine başlandı. detaylar haberimizde…

Çevre örgütleri komisyon toplantısından zorla çıkarıldı

Çevre örgütlerinin karşı çıktığı, maden yasasında değişiklik yapılmasını teklif eden ve Meclise sunulan ‘Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ alt komisyonda görüşülmeye başlandı.

Çevre örgütleri davet edilmediği gibi komisyona girenlerinde görüşmeyi izlemesine izin verilmedi. Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Temsilcisi avukat İsmail Hakkı Atal, alt komisyon toplantısından çıkarıldı.

Komisyon başkanının toplantıdan çıkmasını istemesi üzerine tepki gösteren İsmail Hakkı Atal, “Burada termikçiler, doğalgazcılar, petrolcüler, madenciler konuştu; halk konuşmadı. Bu komisyon, bu toplantı terk taraflı bir toplantıdır” dedi. Komisyon üyesi HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu o anları cep telefonuyla görüntüledi.

Ali Kenanoğlu, Atal’ın toplantıdan çıkarılmasına “Maden kanunlarının görüşüldüğü bir yerde çevre örgütlerini ilgilendirmediğini söylemek mümkün değil. Madenler şu an alanlarından, yaşam alanlarından hatta çoğu yerde insanların kutsal saydıkları mekanların altından çıkarılıyor. Çevre örgütlerinin maden yasalarına ilişkin eleştirileri ve önerileri var. Buna rağmen hiçbir çevre örgütü buraya davet edilmedi. Sadece yazılı görüş istendi, onlar da zaten burada okunmayacak” sözleriyle tepki gösterdi.

Kanun teklifine göre maden şirketleri arama izninden sonra faaliyete hemen geçebilecek ve alanı istedikleri şekilde izinsiz büyütebilecekler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica