Ekonomi

Çevre ve Danışmanlık Sektörü KOTO’da toplandı

Çevre ve Danışmanlık Sektörü KOTO’da toplandı

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) 18. Meslek Komitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren çevre ve danışmanlık sektörü, istişare toplantısında bir araya geldi – akarhaber

Kocaeli Ticaret Odası’nın meslek komiteleri, istişare toplantılarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak, KOTO 18. Meslek Komitesi, çevre ve danışmanlık sektörü temsilcilerini toplantıda bir araya getirdi. Sektörün güncel sorunlarının, çözüm önerileriyle birlikte ele alındığı toplantıda, geleceğe dair önemli kararlar da alındı.

ÜST DÜZEY KATILIM

Komite Başkanı Osman Sağlık’ın, Komite Başkan Yardımcısı Zeynep Çakır, Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım, Meclis Üyeleri Fatih Özcan, E.Nilay Özkan ve Komite Üyesi Hadiye Akkurt ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, sektörde faaliyet gösteren Oda üyeleri de yoğun katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Sağlık, toplantıların önemine değinerek katılım dolayısıyla teşekkür etti. Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım da, grup üyelerini Oda’nın hizmetlerinden üst düzeyde faydalanmaya davet etti.

KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRİLMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI

Komite Başkan Yardımcısı Zeynep Çakır, katılımcılara Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Yönetmeliği ve kapsamı hakkında önemli bilgiler verdi. Bu yönetmelik kapsamında olan maddelerin, 31.12.2023 tarihine kadar Ön Kayıt, 31.12.2024 tarihine kadar da Kayıt işlemlerinin tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, “01.01.2024 tarihinde ön kaydı tamamlanmamış maddeler kayıt işlemleri tamamlanana kadar imal veya ithal edilemeyecektir” dedi.

TOPLANTININ GÜNDEM MADDELERİ

Konuşmaların akabinde, görüş ve öneriler bölümüne geçildi. Toplantıda görüşülen ana gündem maddeleri şöyle; asgari ücret tarifesine uymayan firmaların sektöre olumsuz etkileri, firmaların asgari ücret tarifesinden firmalara fatura kestikleri fakat daha sonrasından fatura karşılığı tahsil edilen paranın anlaşma koşuluna göre firmalara iade edilmesinden kaynaklı sorunlar, sektörde uygulanan asgari ücret tarifesinin kontrol mekanizmasının arttırılmasına yönelik çalışma yapılmasının gerekliliği, 90 gün içerisinde sorunların tespit edilip, danışmanlık firmaları tarafından bakanlığa bildirilmesi zorunluluğunun ticari olarak danışmanlık firmalarını olumsuz etkileyeceği, danışmanlık hizmeti alacak firmalar ile yapılan sözleşmelerde yönetmeliğin detaylı bir şekilde anlatılmasının önemi, üniversitelerin ilgili bölümlerinin son sınıfında okuyan ve yeni mezun olan öğrencilerin sektöre hazır halde başlayabilmelerine katkı olacağı düşüncesiyle teori ve uygulama eğitimlerinin başlatılması konusunda üniversite ile işbirliği yapılması, yeni personellerin kısa dönem eğitime alınması adına (yönetmelik, firmaların çalışma alanları, firmaların görevleri, vb.) çalışmalar yapılması, Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Yönetmeliği ile ilgili, bakanlık yetkililerinin Odamıza davet edilerek toplantı organize edilmesi yönünde çalışma yapılması talebi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica