Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Çevreci Başkan Fidancı’dan Başkan Söğüt’e çağrı

Çevreci Başkan Fidancı’dan Başkan Söğüt’e çağrı … Fidancı, “Halkın katılımı toplantısı ÇED süreci içinde bir bölümdür. Halk sağlığı ve ekolojik dengeyi gözeten kararlar almak, yöneticilerin asli görevidir” dedi. detaylar haberimizde…

Çevreci Başkan Fidancı’dan Başkan Söğüt’e çağrı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde açılması planlanan Sülfürik Asit Tesisi ile ilgili çeşitli kesimlerden tepkiler devam ediyor. Tepkilerini günlerdir ortaya koyan Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, Kocaeli’nin Körfez ilçesi Körfez Belediye Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez ve Kocaeli Büyükşehir belediye meclis üyeleri ile Körfez ilçe siyasi parti başkanlarına çağrıda bulundu.

Fidancı çağrısında şunlara yer verdi: “İlçemizde yapılmak istenen sülfürik asit fabrikasıyla ilgili ÇED süreci bitmiş değildir. Halkın katılımı toplantısı ÇED süreci içinde bir bölümdür. Halk sağlığı ve ekolojik dengeyi gözeten kararlar almak, yöneticilerin asli görevidir. ÇED süreci içinde belediye başkanı tek başına karar veren bir unsur değildir. Başkanımız bu iradesini açıkladıktan sonra diğer kurumlara da bu projeye hayır demeleri yönünde gereken girişimleri topyekün yapmalıdır.

Meclisimiz de oy birliğiyle bu proje için hayır kararı alarak, başkanımızın iradesini derhal perçinlemelidir. Zira başkanlar gücünü halkın temsilcisi meclisten alırlar. ÇED süreci her zaman sürprizlere gebedir. Belediyelerin hayır deyip bakanlığın evet dediği veya tam tersi durum her zaman mümkündür. Dolayısıyla başkan ve meclisimiz, bakanlıktan ÇED olumlu karar çıkması halinde güçlü bir irade ortaya koymak için gereken çalışmayı şimdiden yapmalıdır. Belediye Başkanımızın açıklaması, gelecekte Körfez’de devasa kapasite artış taleplerinde bulunurken ya da yeni bir projeye başlarken sermayenin iki kez düşünmelerini sağlayacaktır”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica