Siyaset

CHP den İYİ Partiye geçecek olan 15 Milletvekili belli oldu

CHP den İYİ Partiye geçecek olan 15 Milletvekili belli oldu CHP ve İYİ Parti’nin yapılan görüşmeler neticesinde anlaştığı ve 15 CHP milletvekilinin İYİ Parti’ye geçeceği belli oldu. CHP den İYİ Partiye geçecek olan 15 Milletvekili belli oldu detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

CHP den İYİ Partiye geçecek olan 15 Milletvekili belli oldu

CHP ile İYİ Parti arasında bugün gerçekleşecek görüşme öncesinde flaş bir iddia siyaset kulislerini hareketlendirdi.

CHP ve İYİ Parti‘nin yapılan görüşmeler neticesinde anlaştığı ve 15 CHP milletvekilinin İYİ Parti’ye geçeceği öne sürülürken gerçek gecikmedi ve isimler açıklandı.

Bu hamle ile İYİ Parti’nin TBMM’de grup kurarak seçime girmesinin sağlanmış oldu.

Yüksek seçim kurulunun kararı beklenmeden kurulacak olan ittifakın ilk adımları atılmış oldu.

Cumhur ittifakının kurmuş olduğu çok ince bir tuzak bertaraf edilmiş oldu.

Ankara’da erken seçimler öncesi sıcak gelişme… CHP ve İYİ Parti yapılan görüşmeler neticesinde anlaştı. 15 CHP milletvekili İYİ Parti’ye geçiyor. Bu hamle ile İYİ Parti’nin TBMM’de grup kurarak seçime girmesinin sağlanacağı belirtildi.15 CHP’li milletvekili geçtiği takdirde, 5 milletvekili olan İYİ Parti TBMM’de grup kurma sayısına ulaşıyor.

“TBMM’de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyor”

Seçim Kanunu’na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, “İllerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartını” yerine getirmesi gerekiyor. İYİ Parti’nin, 6 ay şartına takılması durumunda, TBMM’de grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının yerine getirilmesi için en az 15 milletvekiline daha ihtiyaç bulunuyor. Şu anda İYİ Parti’nin Meclis’te 5 sandalyesi bulunuyor. Meclis’te 20 sandalyeyi bulursa, İYİ Parti seçimlere doğrudan katılma hakkına kavuşacak.

İyi parti’ye geçecek olan vekillerin ismleri:

CHP’den Genel Merkezin belirlemesiyle istifa edip İyi Parti’ye geçecek olan bazı isimler şöyle: Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Mehmet Göker, Mustafa Tuncer, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız; Nihat Yeşil, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş; Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Fatma Hürriyet, Çetin Arık…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica