Siyaset

CHP Derince Olağanüstü Kongresinde seçim başladı

CHP Derince Olağanüstü Kongresinde seçim başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Derince İlçe Olağanüstü kongresi Atasoy Bilgin ve Orkun Utkubaş’ın başkan adaylığında Yenikent Kültür Merkezi’nde düzenlendi

CHP Parti Meclisi üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP Kocaeli İl Yönetimi, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, CHP Gençlik Kolları MYK üyesi Caner Arduç, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geçmiş dönem CHP Kocaeli İl Başkanları Keramettin Gençtürk, Nadir Birok, Selim Yıldız, Cihat Altunyuva, geçmiş dönem Derince İlçe Başkanları Nihat Değer, Birkan Koçak, Elvan Sarım ve partinin önde gelen birçok ismi katıldı.

GEÇİCİ KURULA TEŞEKKÜR

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile kongre başladı. Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Derince Geçici Kurul Başkanı Yaşar Çelik, “ilçemizde yaşanan olumsuzluklardan dolayı olağanüstü kongreye gidildi. Artık geriye dönüp bakmanın kimseye faydası yok. Derince’mize yakışır bir kongre yapacağımıza inanıyorum. Bugün burada hizmet yarışı olacak. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. İl Başkanımız ve genel merkezimizin bu süreçte bizlere olan güveninden dolayı ve geçici kurul yönetim kurulumuza çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR MÜCADELESİ

Kongrenin divan başkanlığına seçilen CHP Parti Meclisi üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı şunları kaydetti: “Kongrelerimizi parti içi mücadeleden çıkartıp iktidar mücadelesine dönüştürdüğümüzde iktidar olacağız. İktidar olacağız çünkü Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye’yi yönetecek kadrolara ihtiyacı var. Bugün bu sebeple bir aradayız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

NEREDEN ALIYORUM BU CÜRETİ

Başkan adayı Orkun Utkubaş partililere şu sözlerle hitap etti; “30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılında Derince ilçemizde büyük bir değişimin eşiğindeyiz. Bu değişimde yer almak için elini, gövdesini taşın altına koyan aday arkadaşlarıma, büyüklerime başarılar diliyorum. Bugün büyük bir sorumluluğu üzerimize alma isteğiyle karşınızda bulunmaktayız. Peki, yaşı genç, siyasi tecrübesi nispeten yüksek olmayan birisi olarak bu cüreti nereden alıyorum? Bu cesareti Başkomutan, Gazi, Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız da beni takip edeceksiniz.

TÜRK GENÇLİĞİ

Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği bu gayeye, bizim yüksek ideallerimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.” sözünden alıyoruz. Bu bilinç çerçevesinde, Cumhuriyetimizin 2. Asrında, ülkemizi demokrasinin faziletleri ile buluşturacak kadronun içinde, bir nefer gibi çalışma heyecanından alıyoruz bu cesareti. Ülkemiz, 20 yıllık bir garabetin içindedir. Hizmetin, kazanç kapısına, Siyaset sanatının, yalana ve iftiraya, Adaletin sopaya dönüştüğü, Eli kanlı illegal örgüt liderlerinin kanaat önderlerine evrildiği bir aşamayı yaşıyoruz ne yazık ki.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ HALKIN DEVLETİDİR

Oysa Türkiye Cumhuriyeti Devleti halkın devletidir. Meclisi halkın meclisidir. Hükümeti halkın hükümetidir. İşte bunu Sayın Genel Başkanımızın liderliği ile yeniden tesis etmek için duyduğumuz heyecandan alıyoruz, bu cesareti. Bugün, tüm Türkiye’de çoban ateşleri yeniden yakılmıştır. Genel Başkanımızın liderliğinde bu makûs talihi 100 yıl önce yaptığımız gibi bir defa daha yırtıp atacak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacağız. Bu aşamada artık kimse sorumluluktan kaçamaz, bireysel hesapların peşine düşemez. Geleceğimiz için fedakârlık yapmaktan geri duramaz. Bu azim ve kararlılıkla ben ve amaç arkadaşlarım Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanlığına adayız.

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

Bugünkü irade ne olursa olsun, kıymetli heyetin teveccühü hangi yönde şekillenirse şekillensin, biz çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız ve Sayın Genel Başkanımızı, 13. Cumhurbaşkanı yapma görevini yerine getireceğiz. Sorunlarımızı biliyoruz. Bunların nasıl çözüleceğini de biliyoruz. O zaman mevcut durumu, geliniz hep birlikte değerlendirelim. Partimizin üye sayısı istenilen noktada değildir. Evet, bu büyük bir sorundur. Fakat daha büyük bir sorun vardır. Parti içi saygı, sevgi ve dayanışmada bir eksiklik söz konusudur. Biz yeni üyeler ile büyüyecek ve genişleyeceğiz. Ama bununla birlikte mevcut üyelerimizle de iletişimimizi geliştireceğiz.

SAHADA OLACAĞIZ

Yani Genel Başkanımızın başlattığı “Helalleşme” sürecini ilçemizin ihtiyaçlarına göre şekillendirip sahaya yansıtacağız. Bu hem ülkemiz hem de ilçemiz için büyük bir önem arz etmektedir. Bununla birlikte Genel başkanımızın iradesi ile oluşan altılı masanın bir benzerinin pazartesi itibariyle ilçemizde de oluşturulacağını buradan beyan etmek isterim. Bu amaca ulaşabilmek için salon siyasetini reddedip örgüt olarak alanlarda, meydanlarda halkımızla birlikte olmamız tartışılmaz bir gerçekliktir. Bu zaten genlerimizde olan bir durumdur. Partimiz savaş meydanlarında kurulan, Kuvay-i Milliye geleneğinden gelen bir yaklaşıma sahiptir. Bu noktadan hareketle tüm üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, ilçe yöneticilerimiz ve meclis üyelerimiz bir plan, program dairesinde çalışacaktır.

ATATÜRK’E KULAK VERİN

Gençlerimizin, geleceğe umutla bakamadıklarını üzülerek izliyoruz. Bu ve benzeri problemlerin hiçbirine çözüm bulamayan bir iktidarın, her gün ceberut yöntemlere başvurarak algı kampanyaları yürüttüğünü, sadece günü kurtarma çabası içerisinde olduğunu ne yazık ki görüyor ve yaşıyoruz. İşte karanlığın kesifleştiği bu anda Genel Başkanımız kendini ortaya atmış ve ateşten gömleği giymiştir. Şimdi soruyorum, kelle koltukta meydanları arşınlayan Genel Başkanımızı görürken evimizde nasıl oturabilirdik? Bu sorumluluk duygusuyla bugün karşınızda bulunmaktayız. Sesimize aksiseda istiyoruz. Bu yürüyüşe omuz vermenizi rica ediyoruz. “Bütün ümidim gençliktedir.” diyen Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e kulak vermenizi istirham ediyoruz.”

TEK UMUDUMUZ VAR

Başkan adayı Atasoy Bilgin ise katılımcılara şu sözlerle hitap etti: “Aynı siyaseti yöneten insanlar tarafından yönetiliyoruz. Derince’de yaşayan insanların kaderi bu değil. Her dönem iktidara yaklaşıyoruz ancak kaybediyoruz. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Cumhuriyetin değerleriyle, temel ilke taşlarıyla oynayan bir anlayışa kardeşi Cumhuriyet’in 100. Yılında çok önemli bir seçim olacak. Genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. 1 yıl sonrasında yerel seçimler var. Özlemimizi giderecek, Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Derince Belediyesi’ne dikeceğiz. Yıllardır bu partiye oy veren insanların tek umudu vardır.

GÜÇLÜ ÖRGÜT, ORTAK AKIL VE YENİ NESİL SİYASET

Güçlü örgüt, ortak akıl ve yeni nesil siyaset diyoruz. Tüm bunları yakalayabilmemizi için örgütün güçlü olması gerekiyor. Gençlik kadın kolları, mahalle temsilcilerinin güçlü olması lazım. Herkesi iktidara yürürken çalışmalara dahil etmeliyiz. İktidar olmak için tüm çalışmaları yürütmeliyiz. Bunu görevi aldığımız günden beri yapmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi politikalarını halkla buluşturacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmış herkesi bir araya toplayacağız. Örgüttü kavga dilini kullandığımız zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş insanları uzaklaştırıyoruz, bu sebeple barış dilini kullanacağız. Herkesi bu mücadeleye katacağız.”

1 METRE ULAŞIM PROBLEMİNİ ÇÖZEMEDİLER

Kongrede partililere hitap eden CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı ise şunları kaydetti: “Hükümet sosyal konut yapacağız diye gündemi değiştirmek için böyle bir olayı ortaya attı. Sosyal konut olmalı ancak böyle değil. Vatandaşı cebindeki son kuruşunda peşine düştü hükümet. En büyük problem ulaşım problemi. Kocaeli’nin neresine giderseniz gidin en büyük problemin ulaşım olduğunu vatandaş söylüyor. Basın için yapılan konutlar var. Basınımız oturuyor. Karda kışta çıkılmıyor, otobüs seferi konulmuyor. Mesela stat yaptılar yolu yok. Hastane yapıyorlar, bir nefeste bitecek dediler yolu yok. Karamürsel’de gölet yarım, Gölcük Devlet Hastanesi hala yok. Çıkıyor büyükşehir belediye başkanı Seka Kültür Havzası yapacağız diyor. Teleferik desen keza öyle. 1 metre ulaşım problemini çözemediler. Hem yerelde hem genelde problemleri çözemediler.

EKONOMİ MASASI

Bunların zamanında da bu yapılmıştı diyebileceğimiz bir şey yok. Belediye başkanlığı vizyon ufuk işidir. Her yer yarım kalmış projeler şehridir. Biliyorsunuz Ekonomi Masası kentimizdeydi. Birçok ilçemize gruplar halinde dağıldık. Sanayicinin, esnafın, tüm vatandaşların ekonomi ile ilgi derdi var. Sadece iktidarın ekonomi ile derdi yok. Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak’ın başkanlığında ekonomi masasının çözüm reçetesini sunduk. Krallarla değil, kurallarla yönetilecek bir düzen istiyoruz. Bir ülkede Merkez Bankası Başkanı Ekonomi Bakanı değişirse güven oramı olmaz. Burada bulunan tüm vatandaşlarımızın ekonomi, ulaşım, enerji problemi var.

ÇÖZÜM REÇETESİ BİZDE

Bunun çözüm reçetesinin bizde olduğunu gittiğimiz her yerde anlattık ve güzel geri dönüşler aldık. Derince’deki 2 pırlanta kardeşimiz. Biri Atasoy Bilgin ve biri Orkun Utkubaş, ikisinin de başarı olacağına iniyorum. Kimin başkan olacağının hiçbir önemi yok. Pazartesi günü ikisini de çalışmalarda görmek istiyoruz. Hane ziyaretlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Gölcük’te kapı kapı dolaştık. Derince’yi de aynı noktaya taşıyarak çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz. Cumhuriyet halk Partisinin tüm fertleri olarak sayın genel başkanımızın izinden yürümek gibi bir mecburiyetimiz var. Sayın genel başkanımız sadece haftanın 2 günü kapı kapı dolaşıyorsa, biz de onun gibi kapı kapı dolaşacağız. Çünkü ülkenin çözüm reçetesi bizde. İktidar yakın. Hep birlikte çalışacağız. Önümüz aydınlık.” Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine başlanıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica