Siyaset

CHP Disiplin Kurulu milletvekili Öztürk Yılmaz’ı ihraç etti

CHP Disiplin Kurulu Partisi tarafından disipline sevk edilen CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz ihraç edildi. Kararın ardından basın toplantısı düzenleyen Öztürk‘ün ilk açıklaması “Yoluma bağımsız milletvekili olarak devam edeceğim” oldu. CHP Disiplin Kurulu detaylar haberimizde…

CHP Disiplin Kurulu …

Katıldığı bir programda “Ezan Türkçe okunsun” dedikten sonra çeşitli tartışmalara yol açan, CHP tarafından ‘kesin ihraç talebiyle’ disipline sevk edilen Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz için disiplin soruşturması tamamlandı. Öztürk, partisinden ihraç edildi.

“Hepiniz defolup gideceksiniz”

Öztürk Yılmaz, disipline gönderildiği gelişmelerin ardından parti yönetimini ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Bir yere gitmiyorum. Sıkıysa gönderin. Hepiniz defolup gideceksiniz” ifadelerini kullanmış, bu sözlerinin ardından bir kez daha disipline sevk edilmişti.

CHP Disiplin Kurulu bugün 15.00’da bir araya gelerek Öztürk Yılmaz konusunu karara bağladı.

Ayrıca CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un ise sözlü savunmasının alınmasına karar verildi.

Öztürk Yılmaz’dan ilk açıklama…

Öztürk Yılmaz kararın ardından açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Disiplin Kurulunun kararı yargıdan dönecektir” dedi. Kararı vefasızlık olarak nitelendiren Yılmaz, bunu hak, hukuk, adalet arayışında olan bir partinin adaletsizliği olarak gördüğünü ifade etti.

“Bir disiplin sürecini yönetemeyen insanların ülkeyi nasıl yöneteceğini halkın vicdanına bırakıyorum”

Yılmaz, “Böyle sudan bir gerekçeyle parti dışına itilmem her şeyden önce vicdanları karartmıştır. Bunun elbette siyasi muhakemesi yapılacaktır. Toplum bunu değerlendirecektir. Bana gelen ilk soruşturmada yanlış maddelere, eski tüzükte yer alan yanlışlı maddelere yer verilmemişti. O karar alelacele hazırlanmıştı ki daha bunu hazırlayanlar soruşturmanın nasıl hazırlanacağını unutmuşlar. Daha sonra gelen ikinci soruşturmada yanlış yapıldığını söylüyorlar, düzeltmek istiyorlar, tekrar yanlış yapıyorlar. Bir disiplin sürecini yönetemeyen insanların ülkeyi nasıl yöneteceğini halkın vicdanına bırakıyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica