Genel

CHP ilçe başkanı Kaya Kaymakamlık yeri satışını yargıya taşıyor

CHP ilçe başkanı Kaya Kaymakamlık yeri satışını yargıya taşıyor CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin KAYA, Yapılan işlemin yasal olmadığını konunun yargıda olduğunu dava sonuçlanmadan ve mecliste takas işlemi iptal edilmeden satışın yapılamayacağını belirterek bu arsanın satışını yargıya götüreceklerini belirtti. CHP ilçe başkanı Kaya Kaymakamlık yeri satışını yargıya taşıyor detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

CHP ilçe başkanı Kaya Kaymakamlık yeri satışını yargıya taşıyor

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin KAYA Atatürk mahallesinde kaymakamlık yeri olarak bilinen 4.700 M2 arsa ile ilgili belediye meclisinin almış olduğu takas kararı meclis tarafından kaldırılmadan satılmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Yapılan işlemin yasal olmadığını konunun yargıda olduğunu dava sonuçlanmadan ve mecliste takas işlemi iptal edilmeden satışın yapılamayacağını belirterek bu arsanın satışını yargıya götüreceklerini belirtti.

“14.03.2018 tarihinde arsanın 13.160.000 TL ye satılmasını kabul etmek mümkün değildir”

CHP İlçe Başkanı Kaya açıklamasında konunun içeriğini anlattı:

“Satılması ile ilgili hiçbir ilan yapılmamıştır”

“Mülkiyeti Çayırova belediyesine ait Atatürk Mahallesi Rahmi Dibek Caddesi üzerinde bulunan 1037 ada bir nolu 4700 M² miktarlı arsa Çayırova Belediye Meclisinin 01.02.2017 tarihi ve 09 sayılı kararı ile oy çokluğu ile satışa çıkarılmış, ancak süreç içerisinde satılması ile ilgili hiçbir ilan yapılmamıştır.”

“AKP meclis üyelerinin oylarıyla takas kararı alınmıştır”

“Mevcut bu satış kararı ortada iken iptal edilmeden 02.05.2017 tarihli Mecliste AK parti belediye meclis üyelerinin oy çokluğu ile takas kararı alınmıştır.”

“CHP belediye meclis üyelerimizce Kocaeli 2. idare Mahkemesinde dava açılmıştır”

“Mahkeme devam ederken meclisin en son almış olduğu karar ortada iken; Belediye yönetimi mevcut arsayı başkaca bir karar bulunmamasına rağmen 09.08.2017 tarihinde 16.920.000 TL muhammen bedel ile satışa çıkartmıştır. Mahkeme devam ederken ve mevcut takas kararı ortada iken; bu arsanın 14.03.2018 tarihinde arsanın 13.160.000 TL ye satılmasını kabul etmek mümkün değildir.”

“Arsa satışında belediye zarara uğratılmıştır”

“Arsanın satış ilanında 16.920.000 TL bedel üzerinden satışa çıkarılmasına rağmen; 13.160.00 TL ye satılması bizim iddiamız olan bu satışın şaibeli olduğu tezini açıkça ortaya koymaktadır. CHP olarak Kocaeli 2. idare Mahkemesini açmış olduğumuz dava dilekçesinin ekinde sunduğumuz değer tespitinde arsanın 18.800.000 TL olduğunu belirtmiştik. Yapılan değer tespiti ve satış ilanında belirtilen 16.920.000 TL muhammen bedel ortada iken; arsanın 13.160.00 TL ye tek bir alıcının girdiği ihalede, rekabet koşulları oluşturulmadan satılması belediyeyi ciddi zarara uğramıştır. CHP olarak bu gün olduğu gibi bundan sonrada bu tür hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica