Genel

CHP Kadın Kolları ‘kadına aşağılık hakareti’ yargıya taşıdı

CHP Kadın Kolları ‘kadına aşağılık hakareti’ yargıya taşıdıKaya;İsmet Çiğit 19 Eylül tarihinde yayınlanan köşe yazısında bir gazeteciye yakışmayan üslupla, partimizde aktif görev yapmış kadınlara hakaret etmiştir” dedi. detaylar haberimizde…

CHP Kadın Kolları ‘kadına aşağılık hakareti’ yargıya taşıdı

Bir internet sitesinde yazdığı köşe yazısıyla bir gazeteciyi hedef aldığı iddia edilen ve CHP örgütü üzerinden hakaret içerikli ifade kullanan İsmet Çiğit’e tepkiler arttı. CHP Kocaeli İl Örgütü, Kocaeli Adliyesi’ne gelerek gazeteci Çiğit hakkında suç duyurusunda bulundu. Ardından adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, il yönetimi ve parti örgütü katıldı.

“Cumhuriyet Halk Partisi’ne planlı bir saldırı mı hedeflenmektedir”

Açıklamayı yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya,“Kocaeli yerel basınından İsmet Çiğit 19 Eylül tarihinde yayınlanan köşe yazısında bir gazeteciye yakışmayan üslupla, partimizde aktif görev yapmış kadınlara hakaret etmiştir. Söz konusu yazıda; Cumhuriyet tarihinden bu yana ilkeleri ve yol arkadaşları belli olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne planlı bir saldırı mı hedeflenmektedir? yoksa CHP çatısı altında göğsünü gere gere çalışan emektar partili kadınlarımız mı zan altında bırakılmak istenmektedir?” ifadelerini kullandı.

“Bugün itibari ile adli işlemleri başlattık”

Kaya, “Şahsın kullanmış olduğu ifadelerde yer alan ‘Erkek hegemonyasına ait’, kadınları hedef alan, cinsiyetçi, sığ bakış açısını şiddetle kınıyoruz ve sessiz kalmayacağız. Kadınlara yöneltilen hakaret içerikli ithamlar TCK kapsamında suç unsuru barındırdığından konuyla ilgili bugün itibari ile adli işlemleri başlattık. Bu kentteki, bu ülkedeki ve dünya üzerindeki hiçbir kadının siyasi görüşü, ideolojisi ne olursa olsun ayırt etmeksizin erkek hegemonyasının güç çatışmasına, kişisel çıkarlarına alet edilmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir”

“Bu tip kalkışmalarla kadınlara hakaret eden, zan altında bırakan, hedef gösteren her kim olursa olsun adalet önünde hesap verecektir” diyen Kaya, “Bizler de Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak adalet arayışının bugün olduğu gibi her zaman öncüsü olacağız. Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği değeri hepimiz biliyoruz. Kendisini Atatürkçü olarak lanse ettikten sonra kadınlara hakareti normalleştirmeye çalışan, tepki aldıktan sonra ise ettiği hakaretleri savunmayı sürdüren ve bu zihniyeti taşıyan herkese Ata’mızın şu sözlerini hatırlatmak isterim; ‘Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.’ Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“CHP kadına değer veren kimseye hareket etmeyen bir örgüttür”

Ardından söz alan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Çok üzücü bir olay. Ülkemizde basına verilen önem her zaman tarafımızdan desteklenmiştir. Eline kağıt, kalem alan güç zehirlenmesi içinde sağa sola saldırmakta. Bunu hiç bir şekilde kabul edemeyiz. Bırakın CHP, hiç bir kadına yakışmaz. CHP kadına değer veren kimseye hareket etmeyen bir örgüttür. Küfürle yol almaya çalışan bize oy vermesin. Gerekli soruşturulma yapmak adına suç duyurusunda bulunduk. Bundan böyle bu konuyu köpürtmenin anlamı yok. Herkes artık konuşmaktan kaçınsın. Size söz veriyoruz biz konunun takipçisi olacağımız” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica