Siyaset

CHP Kocaeli ailesi Ata’nın huzurunda

CHP Kocaeli ailesi Ata’nın huzurunda … Yıldızlı: “Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler de, Ata’mızın izinde, 98 yıldır vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin bağımsızlığını korumak için görev başındayız” dedi. detaylar haberimizde…

CHP Kocaeli ailesi Ata’nın huzurunda

CHP Kocaeli ailesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ata’nın manevi huzuruna çıkarak şükranlarını sundu.

CHP Kocaeli ailesi Ata'nın huzurunda
CHP Kocaeli Ailesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İzmit Kültür Tepesi’nde düzenlenen törende Ata’mızın manevi huzuruna çıkarak şükranlarını sundu. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il yönetim Kurulu üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, İl Kadın Kolları Başkanvekili Aslıhan Başkal, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, belediye meclisi üyeleri ve partinin önde gelen birçok isminin hazır bulunduğu törene sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.

BÜYÜK İLGİ

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar ve İl Kadın Kolları Başkanvekili Aslıhan Başkal tüm örgüt adına parti çelengini Atatürk Anıtı’na bıraktı. Cumhuriyet’imizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve azizi şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Yıldızlı yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

GÖREV BAŞINDAYIZ

“Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’da yaktığı Kurtuluş meşalesi, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ile milletimizin manda ve himayeyi ret ederek, kanıyla canıyla kazandığı bağımsızlığının, sarsılmaz temeline dönüştü. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler de, Ata’mızın izinde, 98 yıldır vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin bağımsızlığını korumak için görev başındayız.

DAMARLARIMIZDAKI ASİL KANDAN ALDIĞIMIZ CESARETLE

Cemaatlerle, tarikatlarla, terör örgütleri ile dış unsurlarla aynı yağmurda ıslananlara; ulu önderimiz Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışanlara, kendi mal varlığını vatanın, milletin varlığından önde tutanlara karşı Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olarak her dönemde damarlarımızdaki o asil kandan aldığımız cesaretle bu onurlu mücadeleyi sürdürmekteyiz.

EGEMENLİĞİN KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETE AİT OLDUĞU GERÇEĞİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserim var diye bahsettiği Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet birbirinden ayrı düşünülemez unsurlardır. Cumhuriyet’in çimentosu olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğini, tüm gücümüzle savunmaya, yaşatmaya, korumaya devam edeceğiz.

98 YILDIR DİMDİK AYAKTA

98 yıldır dimdik ayakta duran ulu çınarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin, kurucusu başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız ve milletimizin bağımsızlığı için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum. Tüm Cumhuriyet sevdalıları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşamak için bu akşam 18.30’da İzmit Belediyesi önünden başlayacak olan Fener Alayı’nda ve ardından Duman grubu konserinde buluşmak dileğiyle.”

CHP Kocaeli ailesi Ata'nın huzurunda
CHP Kocaeli Ailesi
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica