Siyaset

CHP Kocaeli Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı

CHP Kocaeli Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı … Kılıçdaroğlu, “Makine kimya ihtisas fabrikasıydı şimdi bunu bitirmek istiyorlar. İşçiler ayakta, bizde ayaktayız onların hakkını savunuyoruz. Bir yerde haksızlık varsa onunla beraber mücadele etmeliyiz” dedi. detaylar haberimizde…

CHP Kocaeli Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi program gerçekleştirmek amacıyla Kocaeli’ye geldi. Kılıçdaroğlu ilk olarak CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın oteli olan Hegsagone Otel’de TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hurşit Güneş, CHP Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Pelin Dönge ve Dilovası, Darıca, Gebze ve Çayırova’dan gelen çok sayıda sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve kanaat önderi bir araya geldi.

İŞÇİLERİN YANINDA BİZ DE AYAKTAYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Devletin orta direği derdi. Esnaf aile kültüründen gelir. Esnafı talan ettiniz, esnaf kalmadı ortada. 5 kişiye 21 milyar lira para veriyorlar, milyonlarca esnafa verdikleri para 10 milyar lira. Bu adalettir diyorsanız sözüm yok, hepimizin oturup düşünmesi gerek. Herşeyi sattılar, her şeyi! Cumhuriyetin kurduğu bütün fabrikaları sattılar. Tank palet fabrikasından bir dolar dahi almadılar. Cumhuriyeti kuranlar bir silah kurmak istediler. Makine kimya ihtisas fabrikasıydı şimdi bunu bitirmek istiyorlar. İşçiler ayakta, bizde ayaktayız onların hakkını savunuyoruz. Bir yerde haksızlık varsa onunla beraber mücadele etmeliyiz. Meslek liseleri vardı, kapandı. Kılıçdaroğlu anlatıyorsun da bu işten nasıl çıkacağız! onu da anlatacağım.

ÖĞRENCİLER AİLESİNE YÜK OLMAYACAK

Teknoloji liseleri kuracağız 6 yıl öğrenim süreci olacak. Ayrıca yatılı olacak. Öğrenciler ailesine yük olmayacak ne konuda çalışmak istiyorsa o konuda eğitim alacak ve 3. Sınıftan sonra staj yapacak sigortasını devlet ödeyecek. Üniversiteye gidecekse +2-3 puanla gidecekler.

ADALETLİ BİR ÜLKE İNŞA EDECEĞİZ

En fazla 5 yıl içinde Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu olmaz. En fazla 6 ay içinde Türkiye’de herkes rahat nefes alabilir. Çifçiye Pandemi döneminde kredi vermişsiniz faizlerini geri ödesin diyorsanız, bu faizi sileceğiz. Esnaflar aynı şekilde esnafın kredilerinin faizlerini de sileceğiz, Üniversite öğrencileri okurken kredi almış, haklı olarak “iş ver borcu ödeyim kardeşim ama iş yok” diyorlar. Biz bunları da kaldıracağız. Adaletli bir devleti inşaa ettiğimizde her şey çözülür” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica