Siyaset

CHP liderinin söz ettiği Mit yazısı MHP şerhinde yer alıyor

CHP liderinin söz ettiği Mit yazısı MHP şerhinde yer alıyor CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun söz ettiği Rıza Sarraf’la ilgili MİT’in yazısı, 4 bakan hakkındaki iddiaları araştırmak için Meclis’te kurulan soruşturma komisyonunun çalışmaları sırasında da gündeme gelmiş, hatta MHP’nin muhalefet şerhinde yer almıştı. CHP liderinin söz ettiği Mit yazısı MHP şerhinde yer alıyor detaylar haberimizde…

CHP liderinin söz ettiği Mit yazısı MHP şerhinde yer alıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözüne ettiği MİT’in Rıza Sarraf’la ilgili olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı bilgilendirdiğine ilişkin yazısı, 4 bakanla ilgili TBMM’de kurulan soruşturma komisyonunun çalışmaları sırasında gündeme gelmişti. Hatta MHP’nin komisyon raporuna verdiği muhalefet şerhinde, “MİT’in bu yazısı Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dahilindedir. Erdoğan’ın Rıza Sarraf ile Rıza Sarraf’ın Çağlayan ve Güler ve eski AB Bakanı Egemen Bağış’la yasa dışı ilişkileri hakkında bilgisi bulunmaktadır” denilmişti.

“MİT’ten de uyarı olarak geldiğini bir zaman biz duyduk”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün gündeme getirdiği MİT’in Rıza Sarraf’la ilgili bilgi notu, 4 bakanla ilgili 2014’te Meclis’te kurulan Soruşturma Komisyonu’nun çalışmaları sırasında da çokça tartışılmış, komisyona ifade veren bakanlara da CHP’li milletvekilleri tarafından sorulmuştu. Eski AB Bakanı Egemen Bağış, “Bu adamla ilgili MİT’ten veya MASAK’tan gelmiş herhangi bir rapor, bakan olduğunuz dönem içerisinde Bakanlar Kurulu’na veya size geldi mi, böyle bir şey Rıza Sarraf hakkında? Bu en önemli hikâyelerden biri bence. Yani bu bilginin sanki MİT’ten de uyarı olarak geldiğini bir zaman biz duyduk. Bu konuyla ilgili bir bilginiz var mı” sorusuna “Bahsettiğiniz raporlar, bahsettiğiniz duyumlar, ne tesadüftür ki hepsi 17 Aralık’tan sonra bu darbe girişimini yapanların medya örgütleri tarafından piyasaya sürülen birtakım iddialardır.

MHP: “Recep Tayyip Erdoğan’a rapor olarak 2013 yılının mart ayında 45650928 sayılı yazı ile bildirilmiştir”

Sorunuza cevap vermeme hakkımla birlikte şunu özellikle vurgulamak istiyorum: Beş yıl bakanlık yaptım. Böyle bir ne uyarı ne bir öneri ne bir bilgi notu; hiçbir şey ne bana ne bildiğim kadarıyla diğer arkadaşlarımıza ulaşmış değildir” yanıtını verdi. MHP’li üyesi tarafından komisyon raporuna verilen muhalefet şerhinde ise MİT’in Mart 2013 tarihinde; o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan’a Rıza Sarraf ile ilgili bilgi notu verildiği belirtilerek; şöyle dendi: “Babek Zencani ile ilişkili olan ve Türk vatandaşlığına geçen Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki faaliyetleri MASAK; MİT ve Emniyet birimleri tarafından takip edilmiştir. MİT’in çalışmaları sonucunda elde edilen bilgiler o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a rapor olarak; 2013 yılının mart ayında 45650928 sayılı yazı ile bildirilmiştir. MİT; bu yazısı ile Başbakan Erdoğan’ı Rıza Sarraf’ın; Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile mevcut ilişkisinin ortaya çıkması halinde hükümetin aleyhinde kullanılabileceği konusunda uyarmıştır. MİT’in bu yazısı Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dahilindedir.

Aşağıda delillerin incelenmesi bölümünde izah edileceği üzere; Başbakan Erdoğan’ın Reza Zarrab ile Çağlayan ve Güler ve AB eski Bakanı Egemen Bağış’la yasa dışı ilişkileri hakkında bilgisi bulunmaktadır.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica