Siyaset

CHP listesinde Saadet Partisine 6 kişilik kontenjan verdi

CHP listesinde Saadet Partisine 6 kişilik kontenjan verdi CHP’nin milletvekili listelerinde SAADET için 6 kontenjan verildi. Prof. Dr. Emre Bağce ve Prof. Dr. Cihangir İslam, İstanbul’dan aday gösterildi. CHP listesinde Saadet Partisine 6 kişilik kontenjan verdi detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

CHP listesinde Saadet Partisine 6 kişilik kontenjan verdi

Millet İttifakı içinde yer alan CHP Saadet Partisi’ne 6 kontenjan verdi. Edinilen bilgiye göre Prof. Dr. Emre Bağce ve Prof. Dr. Cihangir İslam İstanbul’dan seçilebilir sıralarda yer aldı.

“Erbakan Ödülleri Platformu Başkanı”

Sivas doğumlu olan Prof. Dr. Emre Bağce Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Bağce, Erbakan Ödülleri Platformu Başkanı olarak son ödül töreninde bulunmuştu.

“OHAL KHK’si ile ihraç edilmişti”

Saadet Partisi ve HAS Parti’de çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Cihangir İslam en son OHAL KHK’si ile ihraç edilmişti.

Emin Şirin vazgeçti…

Bağce’nin İstanbul 1. Bölge, İslam’ın 3. Bölge’den aday gösterileceği öğrenildi. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre eski AK Parti milletvekili Emin Şirin’in de Saadet Partisi’ne verilen kontenjan için adı geçti ama yer almadı. CHP’nin Saadet Partisi’ne verdiği kontenjanının itiraz süresi için de 8’e de çıkabileceği öğrenildi.

Haşim Haşimi ve Faruk Ünsal Saadet’ten Aday

Öte yandan Saadet Partisi de aday listesini YSK’ya teslim etti. Refah Partisinden Cizre Belediye Başkanlığı, yine Refah Partisi ve Fazilet Partisinden 2 dönem milletvekilliği yapan Haşim Haşimi bu kez Saadet Partisinin Diyarbakır adayı oldu. Daha önce AK Parti Milletvekili olan Faruk Ünsal da Saadet Partisinin Gaziantep 1. sıra adayı oldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica