Siyaset

CHP, MHP’li başkan için Valiliğin açıklama yapmasına tepki gösterdi

CHP, MHP’li başkan için Valiliğin açıklama yapmasına tepki gösterdi

Adına kayıtlı telefon hattı kullanılarak İstanbul’daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristle görüşme yapıldığı iddiasıyla ifadesi alınan MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan için Şırnak Valiliği tarafından açıklama yapılmasına CHP tepki gösterdi – akarhaber

Adına kayıtlı telefon hattı kullanılarak İstanbul’daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristle görüşme yapıldığı iddiasıyla ifadesi alınan MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, basın toplantısı düzenleyerek yaptığı açıklamada “Bilgim ve rızam dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019’da adıma bir hat çıkarılmış” savunması yapmıştı. Şırnak Valiliği’nden de Mehmet Emin İlhan ile ilgili açıklama yapılmıştı.

CHP’Lİ ÖZEL: VALİLİĞİN AÇIKLAMA YAPMASI UYGULAMALARA AYKIRI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, valiliğin MHP’li başkan için açıklama yapmasının uygulamalara aykırı olduğunu savundu.

“Şırnak Valiliği’nin bir siyasi partinin ilçe başkanı için açıklama yapması yerleşik uygulamalara aykırıdır” diyen Özgür Özel, “Valilik, bu olay CHP’li başkanın başına gelse aynı şekilde davranır mıydı?” diye sordu.

CHP’li Özel, “Bu, devletin çürümüşlüğünün ve tüm gücüyle bir ittifakı desteklediğinin göstergesidir” diye ekledi.

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI

Şırnak Valiliği, İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen terörist Ahlam Albasır ile MHP İlçe Başkanı İlhan arasında telefon görüşmesinin olduğu iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, GSM bayisince hattın yasa dışı yollardan üçüncü şahsa verildiğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“GSM hattının, MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan adına Cizre ilçesinde bulunan GSM bayisi tarafından yasa dışı yollarla çıkarılarak hattın 3. şahsa verildiği ve söz konusu GSM bayisinin yasa dışı faaliyetlerinden dolayı daha önce kapatıldığı, bahse konu GSM hattının Mehmet Emin İlhan tarafından kullanılmadığı, Mehmet Emin İlhan’ın ifadesinin Cumhuriyet Başsavcılığınca alınmasına müteakip serbest bırakıldığı, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica