Siyaset

CHP Parti Meclisi anahtar listesi delinerek sonuçlandı

CHP Parti Meclisi anahtar listesi delinerek sonuçlandı CHP’de Parti Meclisi’ne (PM) giren isimler belli oldu. Yaklaşık 5 saat süren sayım sonrasında PM ve YDK üyeleri açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinden 7 isim PM’de kendine yer bulamazken, en yüksek oy Haluk Koç’a çıktı. CHP Parti Meclisi anahtar listesi delinerek sonuçlandı detaylar haberimizde…

CHP Parti Meclisi anahtar listesi delinerek sonuçlandı

Yaklaşık 5 saat süren sayım sonrasında PM ve YDK üyeleri açıklandı

CHP’nin 36’ıncı Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için oy verme işlemi tamamlandı. Oy kullanma işlemi sona erdikten sonra ilçe seçim kurulu sayıma geçmek istedi ancak bazı partililer sandıkların çevresindeki barikatların kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Daha sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bariyerlerin kaldırılacağını söyledi. Ardından sandıklar açılarak oyların sayımına başlandı. Yaklaşık 5 saat süren sayım sonrasında PM ve YDK üyeleri açıklandı.

CHP Parti Meclisi anahtar listesi delinerek sonuçlandı

Bilim Kurulu PM Üyeleri

PM üyeliğine Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerdiği 12 isim arasından seçilen 8 üye şöyle:

Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Doç. Sibel Özdemir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu ve Doç. Dr. Yunus Emre.

488 kişinin aday olduğu PM üyeliğine seçilen 52 kişinin ismi ise şöyle:

Gamze İlgezdi, Sera Kadıgil, Yavuz Karan, Yıldırım Kaya, Haluk Koç, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Faik Öztrak, Ali Öztunç, Gamze Pamuk Ateşli, Oğuz Kaan Salıcı, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman, Gamze Taşcıer, Ayça Taşkent, Bülent Ecevit Tatlıdil, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Seyit Torun, Pınar Uzun, Öztürk Yılmaz, Gökan Zeybek, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Haydar Akar, Gülizar Biçer Karaca, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, Emre Çam, Mehmet Ali Çelebi, Ünal Çeviköz, M.Gül Çiftçi, Semra Dinçer, Emine Gülizar Emecan, Sevda Erdan Kılıç, Aykut Erdoğdu, Muharrem Erkek, Ali Haydar Hakverdi, Akif Hamzaçebi, Turan Hançerli, Müslüm Sarı, Haluk Pekşen, Gökhan Günaydın, Tuncay Özkan, Necati Yılmaz, Gaye Usluer, Ali Şeker, Erdal Aksünger,Eren Erdem, Gülçin Timur ve İlhan Cihaner.

YDK Üyeleri

108 kişinin aday olduğu YDK üyeliğine seçilen 15 kişinin ismi de şu şekilde:

Tuba Torun, Erdoğan Kılıç, Uğur Bayraktutan, Gülsüm Filorinalı, Sezgin Kaya, Öncü Özbay, Selahattin Emre, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Mustafa Serdar Soydan, Emrah Arslan, Cem Artantaş, Turan Aydoğan, Süleyman Bülbül ve Banu Gençkan.

CHP Parti Meclisi anahtar listesi delinerek sonuçlandı

Listeyi delen isimler

İki gün olarak planlanan kurultay, Parti Meclisi’nin belirlendiği 3. günün sabahında sonuçlandı. PM seçimleri sonucunda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi delindi. Parti içi muhalefet 7 ismi meclise soktu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini delerek, yüksek oy alan isimler şöyle:

Necati Yılmaz (428 oy)
Gökhan Günaydın (422 oy)
Tuncay Özkan (413 oy)
Haluk Pekşen (390 oy)
Ali Şeker (375 oy)
Erdal Aksünger (373 oy)
Gaye Usluer (371 oy)

Kılıçdaroğlu’nun listesini delen, Eren Erdem (359 oy), Müslim Sarı (350 oy) ve İlhan Cihaner’in (344 oy) kadın ve gençlik kotasına takılabileceği değerlendiriliyor.

Liste dışı kalanlar

Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı 52 kişilik anahtar listede Ekrem Kerem Oktay, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Mehmet Bekaroğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik liste dışı kaldı.

En yüksek oyu Haluk Koç aldı

PM seçiminde en fazla oyu 692 oy ile Haluk Koç aldı. Koç’u Selin Sayek Böke (682), Yıldırım Kaya (625) takip eti. Bu 3 isim de Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesindeydi.

Kılıçdaroğlu’nun listesinden seçilemeyenler

Kılıçdaroğlu’nun listesinde olup da delegeden yeterli oyu alamayan isimler ise Ekrem Kerem Oktay, Sezgin Tanrıkulu, Umut tekin, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Erbil Aydınlık, Mehmet Bekaroğlu, Celal Çelik ve Fatma Güner oldu.

Güven tazelediler

Ayrıca Genel Başkan Yardımcıları da seçimden güven tazeleyerek çıktılar.

Bülent Tezcan 439,
Seyit Torun 593,
Öztürk Yılmaz 478,
Veli Ağbaba 541,
Aykut Erdoğdu 526,
Akif Hamza Çebi 485, oy aldı.

İlk isimler önceki saatlerde belli olmuştu

CHP’de Parti Meclisi’ne giren ilk isimler önceki saatlerde belli olmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 12 adayın gösterildiği Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’nun (BYKP) seçim sonuçlarına göre PM’ye giren isimler şöyle:

Prof. Dr. Lale Karabıyık (931),
Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan (724),
CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Sibel Özdemir (880),
Prof. Dr. Yüksel Taşkın (743),
Prof. Dr. Burhan Şenatalar (897),
Prof. Dr. Fethi Açıkel (733),
Sanatçı Onur Akın (682),
Eski milletvekili Prof. Dr. Ayşe Eser Danışoğlu (831),
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir (705),
Doç. Dr. Yunus Emre (881),
Prof. Dr. Ali Rıza Erbay (635),
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer (558).

Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından parti tüzüğündeki “cinsiyet ve gençlik kotası” uygulanarak, kesin sonuçlar daha sonra duyurulacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica