Genel

CHP yıllar sonra ilk defa birinci sıraya yükseldi

İstanbul seçimlerinde yaşananlar ve haksızlık yapıldığı algısı da bir etken...

CHP yıllar sonra ilk defa birinci sıraya yükseldiÖzkiraz; “İsraf ve yolsuzluk algısı, ekonomik kriz etkisi ile birleşiyor, Ak Parti hiç bir adımı ile bu oy kaybını durduramıyor. İşsizlik ise krizin en büyük sonucu olarak etkili” dedi. detaylar haberimizde…

CHP yıllar sonra ilk defa birinci sıraya yükseldi

MHP yükseliyor…

Cumhur İttifakı içinde MHP‘nin oy oranı yükseliyor… Avrasya Kamuoyu Araştırma Şirketi‘nin son yaptırdığı seçim anketine göre CHP yıllar sonra ilk defa birinci sırada yer aldı.

Anket sonuçlarını sosyal medyadan paylaştı…

Avrasya Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin yaptığı son ankette CHP uzun yıllar sonra ilk kez birinci parti olarak çıktı. Şirketin Başkanı Kemal Özkiraz, sosyal medyadan yeni yaptıkları anketi paylaştı.

“MHP tamamen Ak Parti seçmenlerinden aldığı oylarla yükselişte”

Özkiraz, 1-7 Eylül tarihleri arasında yaptığımız araştırmamızda CHP uzun yıllar sonra ilk kez birinci parti… Cumhur ittifakı hâlâ 43-45 bandında görünmesine rağmen MHP tamamen Ak Parti seçmenlerinden aldığı oylarla yükselişte” dedi.

“Hukuksuzluk algısı AK Parti’nin her yerde oy kaybetmesine sebep…”

Özkiraz şunları söyledi: Ak Parti en başta MHP olmak üzere tüm partilere karşı oy kaybı yaşıyor. İsraf ve yolsuzluk algısı, ekonomik kriz etkisi ile birleşiyor, Ak Parti hiç bir adımı ile bu oy kaybını durduramıyor. Mülteci problemi de düşüşte büyük etken. İşsizlik ise krizin en büyük sonucu olarak etkili… İstanbul seçimlerinde yaşananlar ve haksızlık yapıldığı algısı da çok büyük kırılma meydana getirmiş. 23 Haziran seçimleri bir genel seçim olsaydı aynı tepki tüm yurtta oluşacaktı. Hukuksuzluk algısı Ak Parti’nin her yerde oy kaybetmesine sebep olmuş.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica