Siyaset

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’ndan Tanju Özcan’a 1 yıl geçici ihraç

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’ndan Tanju Özcan’a 1 yıl geçici ihraç

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezasının verilmesine oy birliği ile karar verdi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Tanju Özcan hakkındaki kararını verdi. Kurul, oy birliğiyle Özcan’a 1 yıl geçici çıkarma cezası verdi.

Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi’nin bir kadın üyesiyle yaşadığı diyalog sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti.

TRT Haber‘in aktardığına göre; Kurul, son toplantısını 22 Ağustos tarihinde yapmıştı. Tanju Özcan’ın dosyasının çok yönlü incelenmesi için toplantı 26 Eylül’e ertelenmişti.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN ÜVEY DEĞİL, ÖZ EVLADIYIM’

Özcan, sevkin ardından “Ben siyaseti hiç kıvırmadan yaptım. Atatürkçü, bütün etnik kimlikleri kucaklayan bir Türk milliyetçisi ve ülkesini çok seven bir anti-emperyalist olduğumu her fırsatta tekrarladım. Çizgim hiç değişmedi, bundan sonra da değişmez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üvey değil, öz evladıyım” açıklamasında bulunmuştu.

Tanju Özcan, belediye meclisi toplantısında AKP‘li bir kadın belediye meclis üyesine ise, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” demişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica