Genel

CHP’de değişim rüzgarı

CHP’de değişim rüzgarı “Benim derdim Türkiye’de bir umudu hayata sokmak. Türkiyeyi bu umuda taşımak. Ben eğer bu umudu yakalamazsam önümüzdeki seçimleri kazanamayız.” CHP’de değişim rüzgarı yorum/haber
Hikmet Çetinkaya – Cumhuriyet

CHP’de değişim rüzgarı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği olağanüstü kurultayı, onursal genel başkanlık ve grup başkanlık teklifine açıklık getirdi. İnce’nin bu açıklaması CHP içinden tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu, Erzurum’da yaptığı söyleşide İnce, “Derdim polemik değil, koltuk sevdası değil” diyerek karşı çıktı.

Muharrem İnce’nin derdi ne o zaman?

Genel başkanlık koltuğu…

İnce, bu soruya da şu yanıtı veriyor: “Benim derdim pazarlık yapmak değil. Benim derdim Türkiye’de bir umudu hayata sokmak. Türkiyeyi bu umuda taşımak. Ben eğer bu umudu yakalamazsam önümüzdeki seçimleri kazanamayız.”

Muharrem İnce bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun kendi isteğiyle genel başkan koltuğundan çekilmesini istiyor…

İnce, Kılıçdaroğlu’nun çekilmemesi karşılığında “B” planını uygulamaya sokacağını söylüyor…

Peki bu plan ve Muharrem İnce’nin arkasında hangi “Abiler” var?

Önder Sav’ın adı konuşuluyor CHP kulislerinde…

Her neyse!

İnce, arkadaşımız Sinan Tartanoğlu’nun sorularına yanıt verirken diyor ki:

“Şu anda 30 kadar ilden açıklamalar yapılıyor. Çözülecektir bu. Amacım orada tehdit falan değildi. Ağabey, kardeş gibiydik.”

Tartanoğlu soruyor İnce’ye: “Bugünkü MYK olağanüstü kurultay çağrısı yapar mı?”

İnce: “En doğru olanı MYK’nin çağrı yapması olur, çok şık olur. Hiç kırmadan dökmeden toplarız. Hiçbir sıkıntı olmaz. MYK yapmazsa örgütlerimiz bunu yapacaktır. Çok kısa sürede toplanır. Toplanır sıkıntı olmaz. Başta söyledim, derdim koltuk değil, Türkiye benim.”

Muharrem İnce, basın aracılığıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt vermeyeceğini söylediği saatlerde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklaması geliyor…

Kocaoğlu, CHP’de değişim isteyen Muharrem İnce’nin yanında olduğunu açıklıyor.

Kocaoğlu: “24 Haziran seçimleri, acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyunun ve parti tabanının talebi bu doğrultudadır. Sayın genel başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi gücümüze güç katacaktır.”

Bu hava İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir gibi kentlerimizde de var…
Muharrem İnce’ye destek verenlerin sayısı giderek artıyor…
İnce de bu havadan esinlenip açık açık şöyle diyor:

“Koltuk sevdasında değilim. Benim için Türkiye önemli… CHP 4.5 milyon eksik oy almış, o yüzden partide değişimin olması gerekir. Ve bu olacak, kurultay toplanacak mutlaka.”

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’na yaptığı teklifin Türkiye’ye umut olacağını belirtip şöyle diyor:

“Yeni bir yüz, yeni bir iddia, yeni bir söylem. Bunu yapabiliriz. Ben kurultay isteyeceğim. Genel başkanın kurultayı toplama yetkisi var. Bunu yaparsa çok şık olur, doğrusu olur. Ama parti yönetimi diyorsa ki ‘denenmiş bir şeyi yeniden deneyelim’ ben bunda yokum. Aynı şeyi deneyip farklı sonuç alamazsınız.
Farklı sonuç almak istiyorsanız farklı şeyler deneyeceksiniz. Bir değişim rüzgârı varsa, değişim rüzgârının önüne duvar örülmez, değirmen kurulur. Değirmen kuralım ki faydalı bir şey yapalım.
Bazıları değişim rüzgârının önüne duvar kurmak isteyebilir. Ben duvar değil, değirmen kurmak istiyorum…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica