Siyaset

CHP’den sonra Demokrat Parti’den de HÜRRİYET’e tam destek

CHP’den sonra Demokrat Parti’den de HÜRRİYET’e tam destek

“İzmit’i itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, araç satın alınması talebini reddeden AKP ve MHP’li meclis üyelerine seslenerek, “Kent insanının menfaatini düşünmek yerine siyaseten intikam peşinde olduklarını görmek bizi endişeye sevk ediyor. Çünkü bu çok hastalıklı bir durum. İzmit’i itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in hizmet aracı satın alma talebi Cumhur İttifakı grubunun oylarıyla reddedildi. CHP’li isimlerin ardından Başkan Hürriyet’e bir destek de Demokrat Parti’den geldi. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Günlerdir kamuoyunu meşgul eden İzmit Belediyesi araç satın alma yetkisi konusunu Demokrat Partililer olarak yakından takip ediyoruz.

ÇOK HASTALIKLI BİR DURUM

İzmit Belediye meclisinde AKP ve MHP üyelerinin eliyle yaşananların aslında bir Türkiye fotoğrafı olduğunu biliyoruz. İşin ürkütücü tarafı tamamı bu şehirde yaşayan insanların kent insanının menfaatini düşünmek yerine siyaseten intikam peşinde olduğunu görmek bizi endişeye sevk ediyor. Çünkü bu çok hastalıklı bir durum. İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendi konuyu gerek belediye meclisinde gerekse defalarca kez basın açıklamaları ile herkesin anlayabileceği bir şekilde kamuoyu ile paylaştı.

“ÇİRKİN BİR SİYASET DÖNÜYOR”

İzmit Belediyesi olarak kullandıkları araçları ciddi rakamlarla kiralamak yerine satın almak istediklerini açık bir şekilde dile getirdi. Kiralamanın ekonomik olmadığını, belediyeler adına riskler taşıdığını, satın alma ile hem ekonomi sağladıklarını hem de belediyeye demirbaş kazandırdıklarını tane tane anlattı. Biz bunları belediye meclisinin dışındaki insanlar olarak anladıysak ve mecliste de sadece AKP ve MHP meclis üyeleri anlamadıysa burada çirkin bir siyaset dönüyor demektir. Kent halkının menfaatini değil, kendi şahsi ya da siyasi çıkarlarını düşünüyorlar demektir.

“KAYBETTİKLERİ BELEDİYELERİN HALKINDAN İNTİKAM ALIYORLAR”

İzmit Belediye meclisinde yaşananları üzüntü içerisinde izliyoruz. Aslında bu yaşananlar Türkiye siyasetinin net bir fotoğrafı. İktidar partisi ve yandaşlarının kaybettikleri belediyeleri çalıştırmamak adına sürdürdükleri ortak bir dil bu. İzmir’e gidin aynı, Ankara’ya gidin aynı, İstanbul’a gidin aynı. Bizden olmayan düşmanımızdır mantığı ile kaybettikleri belediyeleri çalıştırmamak adına yürütülen bir siyaset bu. Yazık olan o kentlerin halkına oluyor. Kaybettikleri il ve ilçe belediyelerinin halkından sanki intikam alıyorlar.

“İZMİT’İ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Belki şu an kent halkı yaşananların farkında değil ama İzmit bu intikam alma duygusunun en acımasızını yaşıyor birkaç seneden bu yana. Bilmiyorum farkında mısınız ama iktidar partisi ve yandaşları İzmit’i itibarsızlaştırmak için bütün değerlerini ya kapatıyor ya da başka bir ilçeye kaydırıyorlar. İzmit Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendi yıllardır bu kentin altında yatan altın madeni olan Nikomedya antik şehrini gün yüzüne çıkartabilmek ve kentin var olan değerini daha da yukarıya taşıyabilmek için girişimlerde bulunuyor, siz kalkıp belediye meclisinde buna da ket vuruyorsunuz.

“DOĞRULARIN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu kent ve kent halkı kazılarda çıkan eserler vesilesiyle inanılmaz bir turizm girdisi elde edebilir. Buna mı engel olmak istiyorsunuz? Amacınız bir daha kazanamayacağınızı bildiğiniz İzmit’i itibarsızlaştırmaksa şayet şunu bilin ki Demokrat Partililer olarak halkımızla birlikte hareket ederek buna asla izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar hep yaptığımız gibi bundan sonra da doğruların ve kent insanımızın yanında yer almaya devam edeceğiz.

“ENTRİKALARINIZ KOMİK DURUYOR”

Bugüne kadar siyaseten hiç yaşanmamış çok acayip günler yaşıyoruz. Koskoca ülkeyi yöneten iktidar partisi ve yandaşlarının gücü bellidir. Bu güce rağmen Kocaeli’nde ellerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 12 belediye varken kalkıp İzmit Belediyesinin işlettiği Cumhuriyet Parkının içerisindeki kafe ile çeşitli entrikalar çevirerek uğraşmaları komik duruyor. Siz Gazi Lisesi ile ilgili sit alanı diye tuhaf bir koruma alanı oluşturup Kandıra civarında lahitlerin olduğu yerlerde kazı yapmaya, sit alanlarını değiştirmeye uğraşırsanız bu başka bir işe dönüşür.

“SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ”

Eyvallah bunca yıldır iktidar elinizde, bütün belediyeler elinizde diye kimseye sormadan, söylemeden ben yaptım oldu işler yapıyordunuz ama artık durum öyle değil bilesiniz. Bütün bu yaşananları dikkatle takip ediyoruz. Bu kentin insanına hizmet eden, kenti bir yerlere getirebilmek için emek harcayan herkese sonuna kadar teşekkür ederken, kişisel ve siyasi menfaat uğruna halkı ve belediyeleri zarara uğratanlara vatandaşlarımızla birlikte sandıkta hesap soracağımızın bilinmesini istiyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica