Genel

CHP’li meclis üyelerinden Plan Bütçe Komisyon raporuna şerh

CHP’li meclis üyelerinden Plan Bütçe Komisyon raporuna şerh

İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, Plan Bütçe Komisyonunun rapor hazırlamakta geç kalmasından dolayı eleştiride bulunarak, “Rapor hazırlama süreci mevzuatta çok açık fakat ne yazık ki arkadaşlarımız bu süreci son dakikaya kadar bekletip karar veremiyorlar. Görevlerini suistimal ediyorlar” dedi

İzmit Belediyesi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan mecliste 17 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı. Toplantıda mahalle mutfaklarında vatandaşa 3 çeşitten oluşan bir kişilik yemeğin satış bedelinin, İzmit Belediyesi 2022 yılı tarife cetveline eklenmesi ile Türk Kadınlar Birliği ve Atlantis Yapım ile Emzirme ve Bebek Kabinleri iş birliği protokolü yapılması için Belediye Başkanı’na protokol yapma yetkisinin verilmesi konusunda plan bütçe komisyonunun rapor hazırlamakta geç kalması eleştirildi.

RAPORA ŞERH KOYDULAR

CHP’li meclis üyeleri Dilek Yalçın ve Tuncay Aşkın çalışma yönetmeliğine aykırı hareket edildiği gerekçesiyle Plan Bütçe Komisyon raporuna şerh koydu ve iki isim bundan sonraki süreçte bu tür çalışmalara katılmayacağını ifade etti. Şerh metninde şu ifadelere yer verildi; “Komisyon kararının içeriğine itirazımız olmamakla birlikte, meclis gündemi oluşturmadan önce raporlar karara bağlanmış olması gerekirken, ne yazık ki sürekli olarak çalışma yönetmeliğine aykırı hareket edilmektedir.

“ÇALIŞMALARA KATILMAYACAĞIZ”

Yukarıda açıklanan kanun ve yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edilerek Plan ve Bütçe Komisyon çalışmalarını zamanında tamamlamamakta, raporlarını meclis günü meclise 2 saat kala ya da meclisten bir gün önce ve bunu da uzun zamandır uygulama haline getirerek yaptığından, AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri meclis çalışmalarını engellemeye yönelik bilinçli olarak hareket etmektedirler. Bu nedenle yine son güne bırakılan bu rapora içeriği kabul etmekle birlikte çalışma şeklinde şerh koyuyor bundan sonraki süreçte bu tür çalışmalara katılmayacağımızı bildiriyoruz.”

“SÜREÇ MEVZUATTA ÇOK AÇIK”

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın konuyla ilgili olarak mecliste yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 3,5 yıldır görev yapıyoruz. Bu süre zarfında yüzde 90’a yakın bütün komisyon kararları meclise birkaç saat kala ya da son gün alınmakta. Halbuki belediye kanununda mevzuat bu konuda oldukça açık. Olağanüstü toplantılarda 3 gün, olağan meclis toplantılarında ise yaklaşık bir hafta önceden meclis gündeminin belirli olması gerekiyor. Ne yazık ki arkadaşlarımız bu süreci son dakikaya kadar bekletip karar veremiyorlar. Toplantı sayımız belli. Görevlerini suistimal ediyorlar” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica