Siyaset

CHP’li Sarıbal bu kez pazarcının sesi oldu

CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, COVID-19 tedbirleri nedeniyle yeni yasaklar uygulanmaya başlandığını, marketlerin açık olduğunu ama halk pazarlarının kapalı kalacağını hatırlatarak, bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi. detaylar haberimizde…

CHP’li Sarıbal bu kez pazarcının sesi oldu

ANKARA (İGFA) – CHP Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında pazarcının sesi oldu. “Pazarcılar tezgahlarını açamazsa yeterli tarım ürünü satılamayacak, ürün fiyatları daha da artacak” diyen Sarıbal, “Çiftçi hallere daha az ürün göndermek zorunda kalacak. Pazarcıların mutlaka tezgahlarını açmasını sağlamak lazım” dedi. Pazarlarda açık hava ve sosyal mesafe korunabileceğini belirten Sarıbal, pazarlardaki riskin marketler kadar yüksek olmadığını öne sürdü.

ÜRETEREK KAYBETME MODELİ

İktidarın Türkiye’ye yeni bir model getirdiğini iddia eden Sarıbal, “Üreterek kaybeden, zarar eden, çöken, göç eden, üretirken yoksullaşan, zengin topraklarda kendi toprağının bekçisi olan yeni bir model.  Bu modelin adı ‘AKP üretmez, ithal eder modeli’. Bu kadar acımasız bir model” dedi.

Çiftçinin Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçlarının COVID-19 nedeniyle ertelenen haciz işlemlerinin 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yeniden başlayacağını hatırlatan Sarıbal, “Haciz işlemleri salgın dolayısıyla ertelenmişti. Salgın süreci bitti mi? Bitmedi. Daha da şiddetlenerek sürüyor. Bu mevsimde çiftçi hangi üründen para kazanacak da borcunu ödeyecek? Gübre yüzde 80 zam aldı. Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor çiftçi. Tarım ilacı derseniz her gün zam geliyor. Elektrik son iki yılda yüzde 110 zam aldı. Su fiyatı son iki yılda yüzde 100’ün üzerinde arttı. Bu koşullarda çiftçi borçlarını nasıl ödeyecek? 173 büyük firmanın milyarlarca liralık borçlarının yapılandırılıyor ama üretim yapan çiftçinin borçları bir türlü yapılandırılmıyor. Çiftçiye ‘ne haliniz varsa görün’ deniliyor” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica