Genel

CHP’nin arşivine Hürriyet’ten Leyla Atakan belgeseli

CHP‘nin arşivine Hürriyet’ten Leyla Atakan belgeseli Hürriyet; Leyla Atakan‘ı anmadan, yaptıklarından bahsetmeden, İzmit’i nasıl bir kent haline getirdiğini anlatmadan bu yerel seçimleri tamamlayamazdık” dedi. detaylar haberimizde…

CHP’nin arşivine Hürriyet’ten Leyla Atakan belgeseli

İzmit Belediyesi Başkan adayı Hürriyet’in son derece profesyonel olarak geçirdiği ve kimseye sataşmadan sürdürdüğü seçim sürecinin en dikkat çekici Leyla Atakan’ın anısına çektirdiği belgesel film oldu.

Millet İttifakı İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, efsane belediye başkanlarından olan ve 1968 yılından 1972 yılına kadar görev yapan Leyla Atakan’ı, lansman toplantısında ilk defa yayınlanan belgesel ile biz kez daha andı.

“Geçmişten geleceğe kurduğumuz köprü”

Belgeselde 1968 yılında halk tarafından seçilen ilk kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan’ın görev süresi boyunca yaptıkları anlatılırken, sosyal demokrat belediyeciliğinden de dem vuruluyor. Leyla Atakan ile arkadaşlarının bir köprü üzerinden geçtiği ve köprünün devamında yerini Fatma Kaplan Hürriyet ve İzmit Belediyesi Meclis üyesi adaylarına bıraktığı vurgusu üzerinde duruluyor.

“Leyla Atakan’ı anmadan olmazdı”

İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet reklam filmi ile ilgili olarak; “Türkiye’nin doğrudan seçimle gelen ilk kadın Belediye Başkanı, sosyal demokrasi ve halkçı belediyecilik anlayışıyla; vatandaşına güzel hizmetlerle iz bırakmış sevgili Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarının yaptıklarını yaşatmak adına; bu reklam filmini hazırladık. Leyla Atakan’ı anmadan, yaptıklarından bahsetmeden, İzmit’i nasıl bir kent haline getirdiğini anlatmadan bu yerel seçimleri tamamlayamazdık. Bizim de bunu en güzel şekilde yaptığımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

İşte reklam filmin sunumu:

“Leyla Atakan ve arkadaşları çıktıkları bu yolda ilk olarak kentin su sorununu çözüme kavuşturuyor; Ve gecekondulaşmayı önlemek için yeni alanlar oluşturuyordu.

Alt yapı çalışmalarına önem veriyor ve kooperatiflere araziler tahsis ediyor; İzmit Körfezi bitimindeki bataklık araziyi Fuar alanına çevirerek, kentin sosyali kültürel ve ticari hayatına canlılık getiriyordu.

O adeta tüm İzmit’in ablası, annesi olmuştu. Bugün onun bıraktığı yerden sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmete devam etmek için geliyoruz.

Kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz için çevresiyle; deniziyle sokak ve meydanlarıyla sosyal, kültürel ve sportif alanlarıyla aydınlık ve güçlü bir İzmit için geliyoruz.

İşçisiyle, köylüsüyle, esnafıyla, memuruyla omuz omuza geliyoruz”

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica