Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Çiftçilere Büyükşehir’den onbinlerce Oğul Otu ve Tıbbi Nane

Tarımsal kalkınmaya destek sunan Büyükşehir Belediyesi, on binlerce Oğul Otu (Melisa) ve Tıbbi Nane’yi çiftçiye ücretsiz bir şekilde verecek

Çiftçilere Büyükşehir’den onbinlerce Oğul Otu ve Tıbbi Nane … “Çiftçiler üretim aşamasında işçiliğini yapacak ve her aşamada sözleşme gereği ücretlerini alacak…” detaylar haberimizde…

Çiftçilere Büyükşehir’den onbinlerce Oğul Otu ve Tıbbi Nane

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen tarımsal kalkınma destekleri aralıksız sürüyor. Yüzde 50 hibeli Ceviz, Cennet Hurması ve Kivi Fidanı başvurularını alan Büyükşehir, şimdi de Melisa (Oğul Otu) ve Tıbbi Nane başvurularını almaya başladı. Sekapark AŞ ve çiftçiler arasında imzalanacak sözleşme ile ücretsiz bir şekilde verilecek olan Oğul Otu ve Tıbbi Nane’nin hasadı çiftçiler tarafından yapılırken alımı yine Sekapark AŞ tarafından yapılacak.

DEKARA 3000 ADET

Alım garantili sözleşme ile Tıbbi Nane ve Oğul Oto fideleri dekara 3000 adet ücretsiz olarak verilecek. Çiftçiler üretim aşamasında işçiliğini yapacak ve her aşamada sözleşme gereği ücretlerini alacak. Alım garantili destek çiftçiye güven verirken Kocaeli’nin tarımsal kalkınmasına da büyük destek sunacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Tamamen ücretsiz verilecek Oğul Otu ve Tıbbi Nane için başvuruları Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne yapılacak. Başvurusu sırasında güncel ÇKS Belgesi, ikametgâh ve nüfus kağıdı fotokopisi istenecek. Tarla kiralık ise 5 yıllık kira sözleşmesi ve tapu fotokopisinin bulunması gerekiyor. Başvuru yapabilmek için minimum 10 dönümlük alanın gösterilmesi gerekiyor.

YÜZDE 50 HİBELİ FİDAN DESTEĞİ

Diğer yandan Büyükşehir, “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında Büyükşehir, mavi sertifikalı ceviz, Trabzon hurması ve doku kültürü kivi fidanı desteği verecek. Başvurular 20 Kasım Cuma günü sona erecek. Başvuru yapmak isteyen çiftçilerin güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ya da çiftçi belgelerini belirtilen tarihe kadar getirmeleri yeterli olacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica