Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Cihat Aşkın, keman resitali ile İzmitlileri büyüledi

Cihat Aşkın, keman resitali ile İzmitlileri büyüledi … Sanat Akademisi’nde gerçekleştirilen yetenek taramasını geçerek eğitim almaya başlayan 13 yaşındaki Deren Bekem ve 11 yaşındaki Kaya Hazırcıoğlu gecenin sürprizini yaptı. detaylar haberimizde…

Cihat Aşkın, keman resitali ile İzmitlileri büyüledi

Dünyaca ünlü keman virtüözü ve bestekâr Prof. Dr. Cihat Aşkın, İzmit’in Kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği keman resitali ile nefesleri kesti

İzmit’in kurtuluşunun 100. Yılına özel olarak hazırlanan bir haftalık kutlama programlarının ikinci gününde ünlü keman virtüözü ve bestekâr Cihat Aşkın sahne aldı. Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiği keman resitali ile nefesleri kesen Aşkın, İzmitlilere enfes bir akşam yaşattı. Hayatını Türk müziğinin gelişimine adayan ve İzmit’in 100. yıl coşkusuna ortak olan Cihat Aşkın’ı vatandaşlar ayakta alkışladı. Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Bulut, Dilek Yalçın, Koordinatör ve Meclis Üyesi Yaşar Kardaş, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Kurucusu Burhan Akçin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MİNİK YETENEKLER İZLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ

İzmit Belediyesi bünyesinde Prof. Dr. Cihat Aşkın öncülüğünde Sanat Akademisi’nde gerçekleştirilen yetenek taramasını geçerek eğitim almaya başlayan 13 yaşındaki Deren Bekem ve 11 yaşındaki Kaya Hazırcıoğlu gecenin sürprizini yaptı. Minik yetenekler ilk defa bir orkestra eşliğinde sahneye çıkarak izleyicileri büyüledi.

DESTEKLERİNİ ESİRGEMEDİ

Prof. Dr. Cihat Aşkın’a plaket ve çiçek takdim eden Başkan Hürriyet, “Değerli hocam sağ olsun bizleri kırmadı. Bu aksam İzmitlilerle muhteşem bir performansla bir araya geldi. Biz istiyoruz ki İzmit’e klasik müziği sevdirelim. Her zaman daha çok sanat, daha çok kültür, daha çok spor dedik. Göreve geldiğimizden bu yana bize desteklerini esirgemeyen, bir telefon ile yanımıza koşan sevgili hocam Prof. Dr. Cihat Aşkın’a çok teşekkür ediyorum.

Derin Bekem
Derin Bekem

BANA SÜRPRİZ OLDU

Hocamın öncülüğü ile İzmit’te bir Sanat Akademisi kurduk ve birçok yetenekli çocuğumuz orada eğitim almaya başladı. Bugün bu projemizin meyvelerini topladığımızı da görmüş oldum. Minicik yeteneklerimizin burada sahne alması bana hem sürpriz oldu hem de çok mutlu oldum. Bu kentte çok yetenekli çocuklar var. Değerli hocam İzmitlileri sahiplenmiş ve biz birlikte bu yetenekleri ortaya çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Kaya Hasırcıoğlu
Kaya Hasırcıoğlu

İNSANA YATIRIM GELECEĞE YATIRIM

Betona yatırım değil, insana yatırım, çocuklara yatırım, geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz. Sanat akademisi bizim yüz akımız olacak. Burada İzmit’imizin kurtuluş etkinliklerinde bizlerle olan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, iyi ki buradasınız. Çok daha coşkulu günlerde, çok daha coşkulu konserlerde buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİNİ ALACAĞIZ

Hürriyet’e gençlerin önünü açtığı için teşekkür eden Prof. Dr. Cihat Aşkın, “Bu kentin yetenekleri sadece İzmit’e değil bütün Türkiye’ye ve sonra tüm dünyaya mal olacaklar. Tabii bu sabır gerektiren bir çalışma. Çalışmalarımızın meyvesini alacağız. Yetenekli çocuklarımız bu akşam ilk defa orkestra konserlerini verdiler. Bu anlamda çocukların önünü açan, onlara destek olan değerli Başkanım Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e çok teşekkür ediyorum. İzmit’imizin kurtuluşunun 100. Yılını kutluyorum. Kara Fatma’yı, Yahya Kaptan’ı, İpsiz Recep’i ve nicelerini saygıyla anıyorum” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica