Genel

Çiller’in mitingde yer alması karanlık günlerin işaretidir

Çiller’in mitingde yer alması karanlık günlerin işaretidir Eren Keskin, “Son derece karanlık süreçler bizi bekliyor. Sandığa giderken bunu düşünüp gidelim” dedi. Çiller’in mitingde yer alması karanlık günlerin işaretidir detaylar haberimizde…

Çiller’in mitingde yer alması karanlık günlerin işaretidir

“Faili meçhul cinayetlerin karanlık karakterleri…”

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan’ın, dün Yenikapı’da gerçekleştirdiği mitinge, ismi 90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerle anılan eski başbakan Tansu Çiller de katılmasını değerlendirdi.

1990’lı yılların faili meçhul cinayetlerin ve gözaltında kayıpların çok yoğun olarak yaşandığı bir dönem olduğunu hatırlatan Keskin, bu dönemde birçok muhalif ve Kürdün öldürüldüğünü söyledi.

“Simgesel figürler yeniden sahnede”

O dönemin simgesel figürlerinin ise Ağar ve Çiller olduğunu anımsatan Keskin, “AKP iktidarı ve özellikle Başbakan Davutoğlu, geçtiğimiz yıllarda yapmış oldukları açıklamalarda, 90’lı yıllar için, ‘Beyaz Toroslar dönemi bitti’ deyip o dönemdeki isimleri ‘çeteler’ olarak adlandırmıştı. Erdoğan 2011 yılında kayıp yakınlarıyla bir görüşme yapmış ve ‘Bizim dönemimizde hiçbir kayıp olmaz, biz bu olanları da açığa çıkaracağız, o dönem bitti’ diye söz vermişti. Ama şimdi görüyoruz ki, o dönemin yetkilileri, birebir figürleri olan kişiler Erdoğan’ın yanında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

“Mehmet Ağar ve Çiller’i de hiç kimse savunamaz”

“MHP ile olan işbirliği de düşünüldüğünde bu düşüncemiz daha da güçleniyor. Bugün artık, nasıl ki Esat Oktay Yıldıran’ı hiç kimse savunamıyorsa, Mehmet Ağar ve Çiller’i de hiç kimse savunamaz. O dönem bunların yanında olanlar bile şuan yanlarında değiller ama o isimler AKP’nin ve AKP de bunların yanındadır. Bu son derece düşündürücü, oy kullanırken insanların bunu hesaba katmaları gerektiğini düşünüyor” dedi.

“Çiller ve Ağar gibi insanların AKP’nin yanında konumlanışı gelecekteki politikaların da habercisidir”

“MHP ile olan işbirliği bunun son derece açık bir göstergesidir. Ayrıca son derece korkutucu bir süreç yaşıyoruz. İnsanların düşünce ve ifade özgürlüklerinin olmadığı, çeşitli baskı biçimlerinin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Bu Çiller ve Ağar gibi insanların AKP’nin yanında konumlanışı gelecekteki politikaların da habercisidir. Eğer AKP bu seçimi kazanır ve Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, Ağar ve Çiller’in politikalarıyla ortaklaşa bir süreci yeniden başlatacaklar. Bu da çok korkunç olur. Umarım ki, seçim sonuçları muhalefetin güçlenerek ve özellikle HDP’nin de barajı geçtiği bir sonuca bizi götürür. Ancak o zaman umutlu olabiliriz. Onun dışında son derece karamsar bir sürecin bizi beklediğini düşünüyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica