Mustafa Göksel

Cinayet kurbanı ünlülerimiz

Cinayet kurbanı ünlülerimiz Vatan Şaşmaz geçmişte birlikte olduğu eski sevgilisi Eski Manken, Sinema Oyuncusu ve Sunucu Filiz Aker tarafından öldürülmüş ve Filiz Aker’de olayın akabinde Vatan Şaşmazı öldürdükten sonra kendi canına kıymıştı. Cinayet kurbanı ünlülerimiz haberimizin detayları Mustafa Göksel’in kaleminden…

Cinayet kurbanı ünlülerimiz

Sevgili vatandaşlar, saygıdeğer okurlar bu hafta yaşadığımız ve tüm Türkiye’nin gündemine oturan Usta sunucu, Manken, Model ve Oyuncu Vatan Şaşmaz geçmişte birlikte olduğu eski sevgilisi Eski Manken, Sinema Oyuncusu ve Sunucu Filiz Aker tarafından öldürülmüş ve Filiz Aker’de olayın akabinde Vatan Şaşmazı öldürdükten sonra kendi canına kıymıştı. Olay Türkiye’nin en büyük oteller zinciri olan alman ortaklığına sahip Konrat Otelin İstanbul Beşiktaş’taki otelinde meydana gelmişti.

Cinayet kurbanı ünlülerimiz

Sanat camiasında büyük yer tutmuş

Bu olayla ilgili de hala soruşturma ve incelemeler devam ediyor ve birçok söylentiler çıkıyor. Bu olay’ın üzerine bu hafta sizler için sanat camiasında büyük yer tutmuş. Cinayete urban giderek öldürülen sanatçılarımızı ve ünlülerimizi derledim. Tabii ki sanatçıların ne şekilde kendilerini lanse etmeleri, toplumda ne şekilde bulunmaları gibi mesajlarda vereceğim.

Bergen ile başlayalım Ülkemizin en sevilen arabesk ve fantezi sanatçısı Bergen önce evlendiği eşi tarafından yüzüne kezzap atılarak bir gözünü kaybetti. Adanalı eşinin sahneleri bırakacaksın ısrarına rağmen dinlemeyerek sanatına devam eden sahnelerin yıldızı sayısız albüm ve plağa sahip olan sanatçı, bu olaydan 7 yıl sonra bu olay dolayısı ile ayrıldığı eski eşi tarafından öldürülerek aramızdan ayrıldı.

Yüksek sesle müzik dinleyen yan komşusunu…

Bir diğer isim İsmail Hakkı Sunat Deniz Uğur Sunat ile mutlu bir evliliği olan İsmail Hakkı Sunat İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı idi Gelibolu’daki yazlığında Yüksek sesle müzik dinleyen yan komşusunu uyarmaya gittiği sırada Psikopat tabir edilen komşusu tarafından silahla vurularak öldürüldü. Bu olay bir süre gündemi meşgul etti.

İsmail Hakkı Sunat – Cinayet kurbanı ünlülerimiz

Türk Sinemasında birçok usta isimle birçok filme imza atan ve oyunculuk dışında şarkıcılığı da deneyen sinemamızın büyük kadın aktristi Feri Cansel’de maalesef böyle bir olayla kurban gitti. Evlenip ayrıldıktan sonra nişanlanıp tekrar ayrılan sanatçın Birlikte olduğu ve ayrıldığı eksi nişanlısı tarafından, evinde hem de kızının gözleri önünde eski nişanlısı tarafından öldürüldü.

Meleklerle Yaşamak adlı kitabında yazarı olan Beki İkala Erikli kendi ofisinin bulunduğu apartmanın önünde vurularak öldürüldü. Katil zanlısı Sinem K. Gerekçe olarak yazarın kitaplarını okuduktan sonra psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü.

Bir ünlü isimde Aynur Kanbur. Ünlü Dans grubu Mezdekenin dansçılarından Aynur Kanbur 2016 yılında evinde silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Hatta cenazesine katılan en yakın arkadaşı ünlü oryantal asena gözyaşlarına hakim olamayarak isyan etmişti. Katil zanlısı bulunamadı.

Mahallenin Muhtarları, Deli Divane, Şehnaz Tango…

Devlet tiyatrosu sanatçısı, Nebil Özgentürk ün hazırlayıp sunduğu Bir Yudum İnsan Belgeselindeki sesiyle büyük bir seslendirme sanatçısı da olan, Mahallenin Muhtarları, Deli Divane, Şehnaz Tango sihirli annem gibi birçok dizilerden de tanıdığımız usta oyuncu da cinayete kurban giden isimlerdendi. Mümtaz Sevinç Kendisi ile barışmak isteyerek otelde buluşan ve ayrılmak istediğini söyleyerek birlikte olamayacağını anlattığı eski sevgilisi tarafından otel odasında yatakta sırtından bıçaklanarak öldürüldü.

Mümtaz Sevinç – Cinayet kurbanı ünlülerimiz

Bir diğer isim Sabahattin Ali… Kendisi Öğretmen, Şair, Yazar ve Gazeteci olan sanatçı yılarca kalemi ile ülkemize hizmetlerde bulundu. Ali Ertekin isimli bir şahıs tarafından sopayla başına vurularak öldürüldü.

Bir diğer isimde Silhuyetler grubunun da kurucusu Türkiye’nin en önemli gitaristlerinden Mesut Aytunca Tarlabaşında kaldığı bir pansiyonda kadın çorabı ile boğularak öldürüldü. Görgü tanıklarının ifadesine göre Polis Ressam Bedri Koraman’ın çizdiği robot resim sayesinde kısa bir sürede katil zanlısını yakaladı. Suçunu kabul eden kahveci İhsan Özbey cezaevine konuldu.

Kilim pastanesinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti

Bir diğer usta isim Türk Sinemasının usta Aktörü yakışıklı Jön Uğur Güçlü idi. 1968 yılı ve Ses Dergisi… Derginin o yıl düzenlediği artist yarışmasında birinci seçildiğinde 26 yaşındaydı. İstanbul da Fatih otobüs durağının yakınındaki Kilim pastanesinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Ensesinden iki, bacağından da bir olmak üzere 3 kurşunla vuruldu. 1975’te evlenip 2 yıl sonra ayrıldığı eşi ve oğlu Yiğit’in annesi Serpil Güçlü tarafından öldürüldü. Serpil güçlü kocamı öldürdüğüme pişman değilim ifadesinde bulundu. 36 yaşında hesaplı kitaplı bir cinayete kurban giden uğur güçlü arkasında büyük bir Yeşilçam hatırası ve rol aldığı 29 sinema filmi bıraktı.

Son ele alacağımız isimde Hatice Kaçmaz TRT müzisyeni ve TRT halk müziği sanatçısı Hatice Kaçmaz Eylül 2014’te evlilik teklifini kabul etmediği Orhan Munis isimli kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Kaçmaz’ın olay anında 112 Hızır Acil Servis görevlisine telefonda bıçaklandım ölüyorum konuşmasına rağmen geç kalındı ve orada can verdi.

Çeşitli cinayetler ve olaylarla ölümü yaşayan sanatçılarımıza…

Tüm bu olayların ışığında konu aslında çok önemli bir yere geliyor. Başta sevgili Vatan Şaşmaz olmak üzere Çeşitli cinayetler ve olaylarla ölümü yaşayan sanatçılarımıza yüce ALLAH tan rahmet diliyoruz. Suçu olan varsa da taksiratları affolsun diyerek konuyu şuraya toparlamak istiyorum. Her ne kadar kaza ve kaderin önüne geçilmese de. Sanatçı özel yaşamı ile işi ile yaşantısı, statüsü gereği her daim topluma örnek olmalıdır.

Sanatçı Kariyerini, namusunu ve onurunu lekeleyecek olaylardan her daim kaçınmalı ve halka malolmuş insanlar olarak topluma olumlu bir şekilde kendini lanse ederek; halkın takdirini kazanmış bir şekilde arkasında güzel miraslar bırakmalıdır. Maalesef bu tür olaylar ile yaşamları son bulan sanatçılar ülkemiz gündeminde geçmişten günümüze yıllarca yer buldular. En büyük temennimiz bir daha bu tür olayların yaşanmaması.

Ayrıca yine yabancı ünlülerden; 1969 Kasım’ında hapishanede yatan Susan Atkins Sharon Tate cinayetiyle ilgili olduğunu açıkladı ve suç ortaklarının da ismini verdi. 1970’te liderleri Charles Manson ve dört kişinın yargılaması başladı. Linda Kasabian’ın itiraflarına göre Charles Manson The Beatles hayranı ve onların dünyanın sonunun geldiğini haber verdiğine inanmış biriydi. Seçtiği “ailesi” bu kıyametten kurtulacaktı. Bir müzisyen olan Manson, müzik endüstrisinde başarısız olunca zengin insanları kurban etme kararı almıştı ve dört üyesine adresi verip oradaki herkesi öldürmelerini emretmişti.

Tüm dualarımız onlarla diyor ve hepinize iyi okumalar diliyorum. Sağlıklı ve esen kalın.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica