Genel

Çocuğuna Pantolon alamadığı için intihar etti haberini yapan Ergün Demir

Çocuğuna Pantolon alamadığı için intihar etti haberini yapan Ergün Demir Çocuğuna okul pantolonu alamadığı için intihar eden baba İsmail Devrim’in haberini yaptığı için gözaltına alınan gazeteci Ergün Demir serbest bırakıldı. Çocuğuna Pantolon alamadığı için intihar etti haberini yapan Ergün Demir detaylar haberimizde…

Çocuğuna Pantolon alamadığı için intihar etti haberini yapan Ergün Demir

Oğluna okul pantolonu alamadığı için intihar eden İsmail Devrim’in haberini ilk olarak Astakos Haber sitesinde yayınlayan gazeteci Ergün Demir gözaltına alındı. Gazeteci Ergün Demir, akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hereke’de ikamet eden, İsmail Devrim, oğluna pantolon alamadığı için hayatını son vermişti.

Yaşanan acı olayı ortaya çıkartan ve ilk yazan gazeteci olan Ergün Demir gözaltına alındı. astakoshaber.com haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Demir, ifade vermesi için İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğüne çağırıldı. Emniyet Müdürlüğü’ne giden Ergün Demir için burada Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltı işlemi başlatıldı.

Sağlık kontrolüne götürülen Ergün Demir, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Hereke Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Demir’in ifadesinin alınacağı belirtiliyor.

Gazeteci Ergün Demir habere ilişkin, “İsmail Devrim haberini nasıl yaptım?” başlığıyla bir de yazı kaleme almıştı.

“Ergün Demir’i gözaltına alarak gerçeğin üstünü örtemezsiniz”

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş gazeteci Ergün Demir‘in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yarkadaş, “Merhum İsmail Devrim’in eşi Hafize Devrim’in verdiği demeci haberleştiren ve ‘Pantolon alamadığı için intihar etti’ haberini yayınlayan Ergün Demir‘i gözaltına alarak gerçeğin üstünü örtemezsiniz. Rahmetlinin eşinin ses kayıtları bile ortadayken; neyi saklamaya çalışıyorsunuz?” diye sordu.

Twitter hesabından açıklama yapan Yarkadaş, gazeteci Demir ile görüştüğünü belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Gözaltındaki gazeteci Ergün Demir ile görüştüm. İfadesinin alındığı ve savcılığa sevkinin yapıldığını söyledi. Demir’e ‘Hafize Devrim ile yaptığı görüşmeyi izin almadan kaydettiği ve yayınladığı suçlaması’ yöneltilmiş. Ergün Demir, ‘Kaydı izin alarak yaptım; iki kişi şahittir’ dedi.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise yaşanan olaya, “Tuz koktu” yorumunu yaptı.

Özkan, Twitter’dan şunları kaydetti:

“Tuz da kokunca böyle oluyor işte! Oğluna pantolon alamadığı için intihar eden babanın haberini yapan gazeteci gözaltına alındı.”

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı…

Oğluna okul pantolonu alamadığı için intihar eden İsmail Devrim’in haberini ilk olarak Astakos Haber sitesinde yayınlayan gazeteci Ergün Demir gözaltına alınmıştı. Gazeteci Ergün Demir, akşam saatlerinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Demir: “Mağduru ve beni suçlayan raddeye gelindi”

Adliye çıkışında açıklamalardan bulunan Ergün Demir, “Mağdur kadını, kocasını ve beni suçlayan raddeye gelindi. Haberin doğruluğunu teyitlemek için ses kaydını yayınladım” dedi.

Demir’in açıklamaları şöyle:

“Hepimizin haber kaynağı var. Bana bir bilgi geldi. Trajik bir haber olduğunu hissettim. Keza öyle de oldu. Haberi bütün belgeleriyle yaptım. Benim için haber budur ve yayınladım. Haber bir anda büyüdü. Bundan sonraki konular benim dışımdadır. Bir sürü suçlamalar oldu. Haberi belgeli yapmamız büyük avantaj oldu. Arkadaşlarımızın desteği de çok kıymetli benim için. Ayan beyan bir cenaze evinde konuştuğum mağdurun ‘gizli ses kaydını aldığım’ söyledi. İlginç bir durumla karşılaştım. Röportajım da soru cevap şeklinde zaten. Bunun bir röportaj olduğunu herkes duymuştur.

Hafize Hanım’ın konuşmalarını birebir yazdım. Belgesi de bende bu haberin. Fakat sonrasında ben yalancı oldum. Mağdur kadını, kocasını ve beni suçlayan raddeye gelindi. Haberin doğruluğunu teyitlemek için de ses kaydını yayınladım. O kadına karşı yapılanları da destelemek için yayınladım o kayıtları.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica