Bilim-Teknoloji

Çocuğunuzun Okulunda mutlaka olması gereken 5 şey

Çocuğunuzun Okulunda mutlaka olması gereken 5 şey Biricik çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için lise ya da üniversite seviyesinde alınan nitelikli eğitim çoğu kez yeterli olmuyor. Erken yaşta mesleki yeteneklerine yönelik eğitim alan öğrenciler, ileride çok daha başarılı olabiliyor. Çocuğunuzun Okulunda mutlaka olması gereken 5 şey detaylar haberimizde…

Çocuğunuzun Okulunda mutlaka olması gereken 5 şey

Mesleki eğitimin önemi ülkemizde son yıllarda sıklıkla dile getirilmeye başlandı. Lise ve üniversite seviyesinde iş garantili meslek seçimine dair yapılan çalışmalar, her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Bunun için de alanında uzman ve sektörel tecrübesi olan eğitmenler ön plana çıkıyor. Fakat işin farklı bir boyutu daha var. Daha çocuk yaşlarda yeteneklerine göre eğitim alan öğrenciler, diğerlerine göre çok daha başarılı oluyor. “Ağaç yaşken eğilir” sözündeki gibi, öğrencilerin erken yaşta hedeflerini belirleyip ona göre çalışmaları, bu başarıyı kaçınılmaz kılan en önemli faktör. Aradığınız her şey Zafer Kolejinde var. Türkiye ve dünya çapındaki çeşitli başarılarıyla adından söz ettiren Zafer Koleji, öğrencilerine en üst düzeyde uluslararası eğitim olanağı sunuyor.

Anaokulu seviyesinde yabancı dil

Günümüzde Marshall Mcluhan’ın “küresel köy” teorisi tam anlamıyla karşılığını bulmuş durumda. Artık Nikaragua’nın küçük bir köyünde yaşanan bir olay bile bütün dünyada duyulabiliyor. Bu şartlarda yabancı dil bilmemek artık kabul edilebilir bir kusur değil. Öğrencilerin çok iyi bir şekilde yabancı dil öğrenmesi gerekiyor. Dil öğrenimine ne kadar erken yaşta başlanırsa, başarı oranı da o kadar fazla oluyor. Bu yüzden okullardaki yabancı dil eğitiminin erken yaşta başlaması önemli bir unsur.

Çocuk yaşta sporla iç içe olmak

Yapılan araştırmalara göre sporun; fiziksel, zihinsel ve ruhsal olmak üzere birçok faydası var. Hayatında hiç spor yapmamış bir insanın aniden spora başlaması bile çok şeyi değiştirirken bir de bunun çocuk yaşta olduğunu düşünün. Sporla büyüyen çocuklar, hem daha başarılı hem de yüksek özgüvene sahip oluyorlar. Üstelik bazıları üstün yeteneklerinden ötürü çocuk yaşta keşfedilip ileride büyük bir sporcu olabiliyor. Bu da çocukların sporla iç içe olmasını önemli bir noktaya taşıyor.

Yeteneklerin keşfine yönelik eğitim modeli

Çocuğunuz müziğe karşı doğuştan bir yeteneğe sahip olabilir. Fakat eline hiç enstrüman almazsa, muhtemelen bu yeteneğini keşfedemezsiniz. İleride kendi imkanlarıyla keşfettiğinde ise belki de herşey için geç olacaktır. Bu bütün branşlarda geçerli bir durum. Bu yüzden çocuğunuzun okulunun yeteneklerin keşfine odaklanan bir vizyonu olması gerekiyor.

Mesleki uzmanlığı olan öğretmenler

Herkes teori ile uygulamanın bir arada olmasının öneminden bahseder. Bilmek başka, yapabilmek başkadır. Bunu sağlamak ise ancak mesleki uzmanlığı olan öğretmenlerle mümkündür. Öğretmenlerin sektörel deneyiminin olması ya da uygulamada tecrübeli ve bilgi sahibi olmaları, öğrencileri daima bir adım öteye taşıyacaktır. Öğrencilerin mesleki donanımlı öğretmenleri ile öğrendikleri şeyi tam olarak kavramaları, onları hem bilen, hem de yapabilen bireyler haline getirecektir.

Başarılı öğrenciler çıtayı yükseltir

Eğitimde kalite başarıyı getirir, başarı ise başarılı öğrencilerin devamlılığını. Çocuğunuz başarı katsayısı yüksek bir okulda başarılı olmaya dair motive olacaktır. Çünkü içinde bulunduğu şartlar bunu gerektirir. Başarılı ve kaliteli eğitim alan arkadaşlarıyla bir arada büyüyecek olması, en az alacağı eğitimin kalitesi kadar faydalı olacak ve geleceğe dair eğitim çıtasını yükseltecektir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica