Bilim-Teknoloji

‘Çocuklar bizim ses çıkarmamızı bekler’

Avukat Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, “Çocuk İstismarı ve Çocuk Hakları” eğitiminde çocuk istismarı ve akran zorbalığı hakkında katılımcılara detaylı bilgi vererek, “Çocuk her zaman bizden çıkaramadığı sesi çıkarmamızı bekler. Onun çıkaramadığı ses olalım” uyarısı yaptı.

İZMİR(İGFA)- Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği “Çocuk İstismarı ve Çocuk Hakları” eğitiminde Avukat Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, çocuk ihmali, çocuk istismarı, akran zorbalığı ve bu suçlara karşı başvuru yapılacak merciler hakkında velilere bilgi verdi. Belediyenin Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitimde Avukat Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, çocuğun fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik istismarını detaylı olarak anlattı.

Çocuk istismarının öğrenildiği anda yetişkinlerin yapması gerekenleri aktaran Yorgancıoğlu, çok önemli uyarılarda bulundu. Yorgancıoğlu, “Yapılan araştırmalar, istismar vakalarında ailenin verdiği tepkilerin çocuklarda travmaya neden olduğunu gösteriyor. Ailelerin görmezden gelmesi, çocuğa inanmaması, üstünü kapatması çocuklarda travma yaratıyor. Çünkü güvenli alanda yani ailenin, çocuğun hakkını aramaması çok büyük yaralar açıyor çocukta. Çocuk, her zaman bizden çıkaramadığı sesi çıkarmamızı bekler. Yani bir yetişkin olarak yapmamız gereken o çocuğun hakkını aramamızdır. Biz yetişkinler, çocukların arayamadığı, hesabını soramadığı hakkın peşine düşelim ki onlar güçlü birer yetişkin olsunlar” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica