Doğa Tarım

Çocuklar doğa atölyelerinde doğayı yaşayarak öğrendiler

Çocuklar doğa atölyelerinde doğayı yaşayarak öğrendiler

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Doğa Eğitim Kampüsü projesi kapsamında çocuklar için düzenlenen Doğa Atölyeleri ‘Kuşlar uçar, Balıklar yüzer, Çocuklar oyun oynar’ sloganıyla Ağustos ayında dol dolu gerçekleştirildi

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocuklara doğa sevgisini kazandırmak ve doğa temelli öğrenmeyi desteklemek amacıyla hayata geçirilen Doğa Atölyeleri Ağustos ayında da gerçekleştirildi. Doğa Eğitim Kampüsü Projesi kapsamında gerçekleştirilen Doğa Atölyeleri çocukların, doğal alanlarda zaman geçirerek onu tanımalarını, doğayı keşfetmelerini ve doğa ile bağ kurarak çevre konusunda bilinçlenmelerine destek sağlıyor.

EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

Çocukların doğayı keşfederken, dil gelişimleri, bilişsel gelişimleri, sosyal gelişimleri, psiko-motor gelişimleri vb. tüm gelişimsel özelliklerinin desteklendiği atölye çalışmalarında, doğada sanat etkinlikleri, orman oyunları ve doğa okumalarına, yer verilerek çocuklara eğlenerek öğrenme imkânı sunuldu.

VELİLER DE KATILIYOR

Veli katılımının desteklendiği atölye çalışmalarında; ebeveynler doğa temelli öğrenimin ne olduğu ve nasıl gerçekleştiği konusunda farkındalık kazanıyorlar. Ağustos ayı boyunca İzmit halkının yoğun katılım ile gerçekleştirilen çalışmalar boyunca doğa ile ilgili birçok bilgi edinen veliler ve çocuklar, doğada zaman geçirmenin önemini anladılar ve doğayı yaşadılar.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica