Genel

Çorlu Tren kazasında çocuğunu kaybeden anneye skandal ifadeler

Çorlu Tren kazasında TCDD yetkililerinin Çorlu tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri ziyaretinde acılı anne babaya “daha gençsiniz” dediği, ailenin ise tepki göstererek yetkilileri evden kovduğu öğrenildi. Çorlu Tren kazasında detaylar haberimizde…

Çorlu Tren kazasında …

TCDD‘nin, acılı ailelere “25 kişi için 360 bin lira ayırdık, kişi başına düşeni kabul edin” şeklinde skandal ifadeler kullandığı öğrenildi.

Kaza 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana geldi…

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz’da meydana gelen tren kazasında 25 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, facianın ardından kazanın ihmaller sonucu yaşandığı ortaya çıkmıştı. Bu süreçte gerek aileler gerekse yurt genelinde yapılan eylemlerde adalet talebi dile getirilmişti.

TCDD’den bir heyet aileleri ziyaret ediyor…

Olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen hala facia hala soruşturma aşamasında kalıp, sorumlularının cezalandırılmasına ilişkin bir ilerleme kaydedilmezken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkililerinin faciada yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret ettiği ve buralarda skandallara imza attığı ortaya çıktı.

Olayı başından beri gazeteci Mustafa Hoş takip ediyor…

Çorlu tren kazasına ilişkin süreci yakından takip eden gazetecilerden Mustafa Hoş, bu ziyaretlere ilişkin edindiği bilgileri sosyal medyadan hesabından paylaştı.

“Bekletiyorlar çünkü bilirkişi skandalı ve ihmaller unutulsun istiyorlar”

Çorlu tren faciası üzerinden 4 ay geçti, soruşturma davaya dönüşmedi. Bekletiyorlar çünkü bilirkişi skandalı ve ihmaller unutulsun istiyorlar. Bu olurken de TCDD ne yapıyor onları anlatayım. Her biri ibretlik. İnsan canına ve acıya karşı nasıl bir hoyratlık olduğu kayda düşsün” şeklinde söze başlayan Hoş, şunları paylaştı:

TCDD heyetinden aileye: “daha gençsiniz…”

TCDD’den avukat, temsilci ve psikolog aileleri ziyaret ediyor. Başsağlığı dileniyor. Sonra psikolog çocuğunu kaybetmiş anneye yaşını soruyor. Genç olduğunu öğrenince “daha gençsiniz” diyor. Baba, “Yanlış konuşuyorsunuz. Ne yani bir tane daha yapın mı diyorsunuz” deyip evden kovuyor.”

“25 kişi için toplam 360 bin TL bütçe ayırdık, kişi başına düşeni kabul edin”

“Bazı aileler yine TCDD tarafından telefonla aranıyor. Bazı diyorum çünkü tüm aileler değil. Seçiyorlar. Sonra onlara vefat eden 25 kişi için toplam 360 bin TL bütçe ayırdıklarını söylüyorlar. “Kişi başına düşeni kabul edin” deyip sonra ekliyorlar: Dava sürecinde de bir ödeme olacak.”

“Hayatını kaybedenler için belirledikleri rakam her bir vefat eden için 14.4 bin lira”

“Bazı ailelerin yanıtı ‘Biz size iki katını verelim çocuklarımızı geri verin’ olunca telefonu kapatıp bir daha aramıyorlar. Çorlu tren faciasında hayatını kaybedenler için belirledikleri rakam her bir vefat eden için 14.4 bin lira.”

“Süreç zaten çok can yakıcı ama en korkuncu da bu sanırım”

TCDD yetkilileri tüm aileleri arasa belki bir prosedür uyguluyor denilebilir. ama aranmayan aileler var. Bunların hepsi de sosyal medyada dava sürecini takip edip adalet isteyenler. Süreç zaten çok can yakıcı ama en korkuncu da bu sanırım.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica