Siyaset

Cumhur ittifakı bir beka davasıdır gedik açtırmayacağız

Cumhur ittifakı bir beka davasıdır gedik açtırmayacağız Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP kurmayları Kandıra’da bir araya geldi. Kocaeli’de Cumhur İttifakı adına Kandıra’dan önemli mesajlar verildi. detaylar haberimizde…

Cumhur ittifakı bir beka davasıdır gedik açtırmayacağız

31 Mart yerel seçimlerine ittifakla giren ve Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri bir araya geldi. AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ve AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Milliyetçi Hareket Partisi Kandıra teşkilatıyla bir araya geldi. Toplantıya MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Adnan Turan, MHP Kandıra İlçe Başkanı Ahmet Uğur ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Büyükakın; Türkiye üzerine oynanan oyunları bertaraf etmek için liderlerin Cumhur İttifakı’nın kurulduğunu söyleyerek “Bin yıllık devlet geleneğimiz Cumhur ittifakı ile vücut buldu. Cumhur ittifakı bu ülkenin beka davasıdır” ifadelerine yer verdi.

“Ülkücüler gereken cevabı verecektir”

Seçim çalışmaları başladığından bu yana Cumhur İttifakı’nın ilk kez birlikte kamuoyu önüne çıktığını söyleyen MHP İl Başkanı Ünlü, “Bu görüntüye herkes alışacak. Ülkücüler, ‘Devlet mi belediye mi?’ sorusunun cevabını Cumhur İttifakı’na katılarak göstermişlerdir. Ülkemizin bekasını temsil eden Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin önünü kesmek için her türlü girişimde bulunuyorlar. Biz Kandıra’da kazandırmak zorundayız, eğer kaybedersek cumhurbaşkanı yönetim sistemi kaybeder, 2023 hedefimiz yara alır dedi.

“Kendi bölgemizde gedik açtırmayacağız”

9 seçim 3 referandum görmüş bir teşkilatın, okyanusu geçerken derede boğulmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Ünlü, “İlk defa ittifak ile bir seçime giriyoruz. Kandıra’yı, Kocaeli’ni beraber yöneteceğiz. Sayın Tahir Büyükakın Kocaeli’ne projelerle gelmiştir, onun neler yapacağını herkes yaşayıp görecek. İnanıyorum ki geçmişte yaşadığımız sorunların hiçbirini yaşamayacağız. MHP ile AK Parti bir araya gelerek dünyaya kafa tutan bir devlete dönüşmüşsek, kendi bölgemizde gedik açtırmayacağız diye konuştu.

“Birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

15 Temmuz ruhuyla oluşan Cumhur ittifakı konusunda çok hassas durduklarını ifade eden AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, “Sizlerle beraber yol almaktan mutluyuz, hep beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kandıra’nın adayımıza destek vereceğine inanıyorum” dedi.

“Liderlerimizin ortak kararı”

Bin yıllık devlet geleneğinin Cumhur ittifakı ile vücut bulduğunu söyleyen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş ve liderlerimizin verdiği karar, bin yıllık devlet aklımızın gelecek bin yılda tekrar var olması için ortak almış olduğu bir karardır. Devlet millet için vardır, millet yoksa devlet yoktur. Söz konusu şehrimizin, ülkemizin menfaatiyse, diğer konular teferruattır dedik, bu şuurla hep birlikte yürüdük” dedi.

“Küçük hesapları kenara koyduk”

Dünyayı yöneten güçlerin 2030 yılında Türkiye’nin dünyanın en büyük ülkelerinden biri olacağını gördüğünü de söyleyen Büyükakın, “Liderlerimiz devlet aklıyla oturup, küçük hesapları bir kenara koyup, cumhur ittifakını kurdu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli tarafından alınan bu kara, gelecek bin yılın kararıdır. 2071’e geldiğimizde Türkiye dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacak. Yeter ki buna inanalım. Bundan sonraki birlikteliğimiz bu duyguyla devam edecek. Bölgede oynanan oyunları bozmak için bu sandıklardan güçlü çıkmak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica