İGF

Cumhur İttifakı üyeleri Didim’in borçlarını sordu

Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti ve MHP Didim ilçe başkanları, düzenledikleri ortak basın toplantısında Didim Belediyesi’nin borçlarını sordu. AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, “Verilen önergede 148 milyon TL borç var deniliyor, çıkardığımız rakamlar ise 255 milyon TL. Ya onlarınki, ya da bizimki yanlış. Bu fark nereden oluştu?” diye sordu.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)

Aydın’da Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti ve MHP Didim ilçe başkanları, ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya’nın yanı sıra Cumhur İttifakı’nın bazı meclis üyeleri ile iki partinin ana kademe yöneticileri katıldı.

“BORÇ RAKAMLARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR”

AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Didim Belediye Meclisi’ne verilen borçlarla ilgili önerge hakkında konuştu. Mecliste geçtiğimiz aylarda belediyenin borçlarıyla ilgili önerge verdiklerini anımsatan Başkan Subaşı, “Bunun dışında kısa çalışma ödeneği alan personeli 2021 yılında kaç personel asgari ücret alacak gibi konularda bilgi istedik. Belediyeden borçlarla ilgili cevap geldi. Verilen cevapta belediyenin kurumlara, esnaflara ve bankalara 148 milyon 730 bin TL borcu olduğu bildirildi. Bizim yaptığımız araştırmalarda ve elde ettiğimiz bilgilerde bu borç tutarının 255 milyon TL olduğunu tespit ettik. O zaman ya belediye bize yanlış bilgi verdi ya da biz yanlış bilgiler aldık. Biz şunu sormak istiyoruz, bizimki mi yoksa onların verdiği bilgiler mi doğru?” ifadelerine yer verdi.

“BORCA KARŞILIK NE YAPTINIZ?”

2014 yılında çıkan BŞB Yasası öncesinde Didim Belediyesinin 400 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Subaşı, “Bu borçların 313 milyon TL’si Aydın BŞB’ye geçti. Geriye 85 milyon TL borç kaldı. Bu rakam daha sonra nasıl 255 milyon TL oldu? Bu borca karşılık ne yapmışlar? Bunu da kendilerinden isteyeceğiz” dedi.

“GERİ ADIM YOK”

MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya ise, Didim’de bu süreçten sonra boşluk olmayacağını ve Cumhur İttifakı’nın bundan sonra alanlarda olacağını belirterek, “Bugüne kadar sustuk ama bundan sonra belgelerle konuşacağız. Köpeksiz köyde değneksiz gezmeyecekler. Borç artmış 6 yılda ortada bir şey yok. Ne yaptın kardeşim? Meclis üyeleri soru soruyor yazılı vereceğiz diyor, vatandaş da bize soruyor. Bundan sonra muhalefet yapacağız. MHP ilçe başkanı olarak söz veriyorum. Geri adım yok, siyasetimiz farklı olacak. Biz 52 yıllık çınarız, 3 kuruşa 5 köfte dönemi yok. İyi yapılanı alkışlayıp çamur siyasetine de tepki vereceğiz” dedi.

“BİR DÖNEM CUMHUR İTTİFAKI’NA VERİN”

Didim’in siyaset üstü olduğunu kaydeden Alkaya, “Didim’in doğasıyla, deniziyle iklimiyle değil başka şeylerle anılması hoş değil. Akbük’te 3 gün su var 4 gün yok. Plajda duş alacak, soyunulacak kabin yok. Fosseptik denize akıyor. Bunlara bir şey yapın artık, vatandaş isyanda; hizmeti görelim. Hizmet yoksa vatandaş bir dönem burayı Cumhur İttifakı’na versin görsün hizmetleri” diye konuştu.
Basın mensuplarının hastane ve otogarla ilgili sorularına yanıt veren AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, hastane konusunda Ankara ziyareti yapacaklarını belirterek, otogar konusunda belediyenin kendilerinden herhangi bir destek ya da talebinin olmadığını yineledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica