Siyaset

Cumhurbaşkanının tüm siyasi parti liderlerini toplamasını istedi

Cumhurbaşkanının tüm siyasi parti liderlerini toplamasını istedi Saadet Partisi yaptığı çağrıda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm siyasi parti liderlerinin katılımıyla bir ‘İstişare Toplantısı’ yapmasının birlik ve beraberliğin güçlenmesine olumlu katkı yapacaktır” dedi. Cumhurbaşkanının tüm siyasi parti liderlerini toplamasını istedi detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanının tüm siyasi parti liderlerini toplamasını istedi

“Ülkemizin en önemli ihtiyacı barış, huzur ve kardeşlik…”

Saadet Partisinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaşananlara dikkat çekilerek, “Ülkemizin en önemli ihtiyacı barış, huzur ve kardeşlik ortamının biran evvel gerçekleştirilmesidir” denildi.

“Devleti diğer unsurlardan ayıran en önemli ölçüt; Hak ve Adalete dayalı bir hukuk düzenine sahip olmasıdır””

Açıklamanın devamında ise, son günlerdeki açıklamalara dikkat çekilerek, “Ancak son günlerde birbiri ardına yapılan bazı talihsiz açıklamalar milletimizi endişeye sevk edecek niteliktedir. Özellikle ülkenin huzur ve güveninden sorumlu olan bazı makamların yaptığı açıklamalar bu endişeleri azaltmak yerine daha da arttırmaktadır. Devleti diğer unsurlardan ayıran en önemli ölçüt; Hak ve Adalete dayalı bir hukuk düzenine sahip olmasıdır. Dolayısıyla hiç kimse hukuka ve kanunlara dayanmayan suç ihdas edemez” ifadeleri kullanıldı.

“Artan gerilim ve kaygıyı gidermek en başta ülkeyi yönetenlerin sorumluluğundadır”

“Toplumda giderek artan gerilim ve kaygıyı gidermek en başta ülkeyi yönetenlerin sorumluluğundadır” ifadesinin yer aldığı açıklamada, akl-ı selim çağrısı şu cümlelerle yapıldı: “Türkiye’nin biran evvel huzura kavuşması için iktidar mensupları başta olmak üzere herkesin akl-ı selim ve sağduyu ile hareket etmesi bir zarurettir”

“Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine olumlu katkı yapacağına inanıyoruz”

Açıklamanın son bölümünde ise “Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanının, tüm Siyasi Parti Liderlerinin katılımıyla gerçekleştireceği bir İstişare Toplantısının; birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine olumlu katkı yapacağına inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica