Genel

Cumhuriyet gazetesine muhalif olmanın bedeli ödetiliyor

Cumhuriyet gazetesine muhalif olmanın bedeli ödetiliyor Hapis cezası alan Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık, kararla ilgili açıklamasında “Enseyi karatmayın. Biz kazanacağız” dedi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Murat Sabuncu ise “Bilsinler korkuyorsam şerefsizim. Bu ülkede kalacağım, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cesaretle gazetecilik yapacağım” açıklamasını yaptı. Cumhuriyet gazetesine muhalif olmanın bedeli ödetiliyor detaylar haberimizde…

Cumhuriyet gazetesine muhalif olmanın bedeli ödetiliyor

Cumhuriyet çalışanlarının yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen Ahmet Şık, 7 yıl 6 ay hapis verilen Murat Sabuncu, kararın ardından açıklama yaptı.

“Enseyi karatmayın”

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Şık “Enseyi karatmayın. Haklı olanı susturma savaşını tarihte hiçbir diktatörlük kazanamadı. Biz kazanacağız.” dedi.

“Memleket ve meslek aşkımı hiçbir karar öldüremez”

Twitter hesabından açıklama yapan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Murat Sabuncu, “7.5 yıl ceza verdiler. Bilsinler korkuyorsam şerefsizim. Bu ülkede kalacağım, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da cesaretle gazetecilik yapacağım. Memleket ve meslek aşkımı hiçbir karar öldüremez” ifadeleri kullandı.

Bugün açıklanan davanın kararında;

Akın Atalay’a, 7 yıl 3 ay 15 gün,
Orhan Erinç’e 6 yıl 3 ay,
Murat Sabuncu’ya 7 yıl 6 ay,
Kadri Gürsel’e 2 yıl 6 ay,
Güray Öz’e 3 yıl 9 ay,
Musa Kart’a 3 yıl 9 ay,
Aydın Engin’e 7 yıl 6 ay,
Hikmet Çetinkaya’ya 6 yıl 3 ay,
Mustafa Kemal Güngör’e 3 yıl 9 ay,
Hakan Kara’ya 3 yıl 9 ay,
Önder Çelik’e 3 yıl 9 ay,
Ahmet Kemal Aydoğdu’ya 10 yıl,
Emre İper’e 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Akın Atalay için, “güveni kötüye kullanmak” suçlamasından beraat, “örgüte yardım” suçlamasından 7 yıl, 3 ay, 15 gün hapis cezası verildi.

İcra Kurulu Başkanımız Akın Atalay’ın tahliyesine, Turhan Günay, Bülent Yener ve Günseli Özaltay hakkında beraat kararı verildi.

7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası alan Akın Atalay’ın tahliyesine karar verildi. Mahkumiyet alan tüm tutuksuz sanıklara adlî kontrol uygulanmasına karar verildi.

Mahkumiyet ve beraat kararları oybirliğiyle alınırken, sadece Kadri Gürsel’in mahkumiyetine oy çokluğuyla hükmedildi.

Can Dündar ve İlhan Tanır’ın dosyaları ayrıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica